andré van duin man echtgenoot martin elferink

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
andré van duin man echtgenoot martin elferink

André van Duin reageert op verlies echtgenoot Martin Elferink

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

In een interview met De Telegraaf vertelt André van Duin voor het eerst openlijk over het overlijden van zijn echtgenoot Martin Elferink. Elferink overleed afgelopen maandag na een “kort en slopend” ziekbed aan de gevolgen van botkanker.

André van Duin noemt overlijden “verschrikkelijk”

André van Duin noemt het wegvallen van zijn echtgenoot Martin Elferink “verschrikkelijk”. Het is het ergste dat hem kon overkomen. Volgens Van Duin was zijn echtgenoot echter “zo sterk”. "Ook omdat hij nog zo jong was natuurlijk, bleef zijn hart maar doorpompen. Tijdens de chemo’s had hij eigenlijk ook veel zieker moeten zijn dan hij was, daar snapten de artsen niets van", aldus Van Duin. Elferink besloot zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Volgens Van Duin wilde hij “iets goed doen voor de mensen”. De showman vond het zo’n mooie gedachte dat hij het voorbeeld volgde: "Mijn lichaam gaat straks ook naar de wetenschap: solidair met Martin."

André van Duin hoopt dat afleiding hem kan helpen

Van Duin heeft tot en met mei zijn agenda leeggemaakt. Of het de presentator echt lukt uit te rusten, is nog maar de vraag. Hij neemt misschien ook wel een voorbeeld aan Simone Kleinsma die haar man in 2017 verloor: “Ik denk dat ik snel weer wat moet gaan doen. Wat afleiding, dat zou moeten helpen."

De woordvoerder van Omroep Max meldde eerder al dat er in de volgende aflevering van Heel Holland Bakt een moment wordt genomen om even stil te staan bij het overlijden van Elferink.

Heel Holland Bakt is zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Lees verder