André van Duin ‘hoopvol’ na aangifte chantage: ‘OM is ermee bezig’

André van Duin wordt gechanteerd. De komiek mag weinig over de situatie zeggen, maar laat bij Jinek wel weten dat hij ‘goede berichten’ hoort over de aangifte die hij deed.

Door Alie Sierkstra
andré van duin eva jinek chantage

André van Duin schoof vanavond aan bij Jinek. De komiek kwam praten over Bij van Duin op de Achterbank. In zijn nieuwe tv-programma praat André met cabaretiers over alles wat met humor te maken heeft – en dat is hard nodig volgens de Omroep MAX-ster. Zoals de naam van het tv-programma al doet vermoeden, vinden die gesprekken plaats op de achterbank van een auto.

André van Duin gechanteerd

Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar Bij van Duin op de Achterbank! Het nieuws over het tv-programma werd de afgelopen dagen echter een beetje overstemd door de berichten dat André gechanteerd wordt. De komiek liet eerder al weten ‘enorm geschrokken’ te zijn door de ‘valse beschuldigingen’.

'Vervelende situatie'

Eva vraagt André naar de beschuldigingen: “Wat is dat voor naar verhaal?” André beaamt dat. Hij noemt het een ‘vervelende situatie’. Hij is echter wel ‘hoopvol’ dat er snel actie op zijn aangifte volgt: “Ik hoop dat het snel opgelost wordt. Het OM is er druk mee bezig en ik hoor daar goede berichten van. (…) We wachten even rustig af.

Steun

Steven Brunswijk is benieuwd of André ook echt fysiek bedreigd wordt. André ontkent. Maar helaas mag hij verder weinig over de situatie zeggen. Hij zou dat namelijk wel graag willen. “Maar ik moet zeggen: ik krijg heel veel steun. Er zijn ontzettend veel mensen die me allemaal berichtjes sturen en appjes, en op straat, en kaartjes in de bus en zo. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.Ook Omroep MAX-baas Jan Slagter zocht natuurlijk meteen contact met André.

Eva merkt op dat André er gelukkig wel gezond en vrolijk uitziet. André geeft aan veel afleiding te hebben. Natuurlijk denkt hij wel veel aan de chantage, “maar ik probeer het zoveel mogelijk voor me uit te schuiven”, zegt hij.

Jinek zie je elke werkdag rond 22.00 uur op RTL 4. Bij Van Duin op de Achterbank is vanaf vrijdag 10 februari om 21.20 uur te zien op NPO1.