Jan Slagter zocht contact met André van Duin na chantage: 'Verschrikkelijk'

Jan Slagter is geschokt door het chantagenieuws over André van Duin. Als werkgever zocht hij contact met de Omroep MAX-presentator. "Het is verschrikkelijk wat hem nu is overkomen."

Door Emma de Wijer
Andre van Duin en Jan Slagter

De MAX-baas heeft André gesproken en zeg dat het goed met hem gaat. "Maar als je dit moet meemaken, is dat niet leuk. We ondersteunen hem als Omroep MAX", zegt Jan in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. "Het is verschrikkelijk wat hem nu is overkomen. Dat is het enige dat ik wil zeggen." Jan vindt het hartverwarmend dat er via sociale media veel steunbetuigingen binnenkomen. "Er wordt veel geroepen: handen af van André van Duin!" 

Aangifte

Vrijdag werd bekend dat iemand uit is op het geld van André. De presentator en komiek heeft aangifte gedaan 'vanwege de ernst van de chantage'. André ziet de zaak met vertrouwen tegemoet, maar is wel ‘enorm geschrokken’.  

Geschrokken

We weten nog niet waarmee André precies mee gechanteerd wordt. Veronica Superguide-columnist Rob Goossens kan zich niet voorstellen dat iemand André zou kunnen chanteren, zo stelt hij bij RTL Boulevard: “Ik was ook heel blij (…) dat ze zeggen dat het om een valse beschuldiging gaat. Dus het is niet dat hij een bepaald groot geheim met zich meedraagt en dat dreigt uit te komen.” Rob vertelt dat het goed met André gaat. “Hij ziet deze zaak met vertrouwen tegemoet. Maar (…) hij was natuurlijk wel enorm geschrokken.