André van Duin ‘enorm geschrokken’ van ‘valse beschuldiging en chantage‘

André van Duin heeft aangifte gedaan, omdat hij ‘vals beschuldigd en gechanteerd’ wordt. André ziet de zaak met vertrouwen tegemoet, maar is wel ‘enorm geschrokken’.

Door Alie Sierkstra
André van Duin Omroep MAX Heel Holland Bakt

André van Duin heeft vandaag aangifte gedaan. De Omroep MAX-presentator wordt namelijk ‘vals beschuldigd en gechanteerd’. Zijn advocaat, Geert-Jan Knoops, laat weten dat André aangifte heeft gedaan ‘vanwege de ernst van de chantage’. Ze hopen dat het Openbaar Ministerie de aangifte zal onderzoeken en ‘tot actie over zal gaan’.

André reageert

We weten nog niet waarmee André precies mee gechanteerd wordt. Veronica Superguide-columnist Rob Goossens kan zich niet voorstellen dat iemand André zou kunnen chanteren, zo stelt hij bij RTL Boulevard: “Ik was ook heel blij (…) dat ze zeggen dat het om een valse beschuldiging gaat. Dus het is niet dat hij een bepaald groot geheim met zich meedraagt en dat dreigt uit te komen.” Rob vertelt dat het goed met André gaat. “Hij ziet deze zaak met vertrouwen tegemoet. Maar (…) hij was natuurlijk wel enorm geschrokken.

'Dit klopt niet'

Clarice Stenger denkt dat het om een serieuze beschuldiging gaat. André heeft immers een advocaat in de arm genomen, die hem vervolgens heeft geadviseerd aangifte te doen. “[André] geeft ook meteen aan dat de beschuldiging vals is, dus hij wil ook heel duidelijk naar buiten brengen: ‘Dit klopt niet.’” Rob – die deze week trouwens een column over André schreef – heeft daar begrip voor: op juicekanalen kun je zo snel beschuldigd worden, dat je dat maar beter voor kunt zijn.

RTL Boulevard zie je elke dag om 18.35 uur.

Bron: Veronica Superguide/ANP