André Hazes in Jinek over moeder en zus: ‘heel pijnlijk'

In zijn, naar eigen zeggen eerste nuchtere televisieoptreden ooit, vertelde André Hazes vanavond in Jinek openhartig over zijn verslaving en zijn zijn ingewikkelde relatie met zijn moeder Rachel en zus Roxeanne, die hij beiden niet meer blijkt te spreken. 

André Hazes

Na anderhalf jaar mediastilte is hij terug, en voor het eerst nuchter dus. Hij schoof aan bij Jinek om Holland Zingt Hazes te promoten en is bloednerveus. “Ik heb de hele dag al buikpijn.” Hij durfde niets te eten maar vindt het wel ‘heel tof’ om te gast te zijn. “Ik heb lang genoeg thuis gezeten dus het is ook weer tijd om dit te doen."

Sarah van Soelen

André deed een aantal interessante uitspraken. Zo vertelde hij dat hij via zijn ex Sarah van Soelen in een kliniek is beland voor zijn emotionele burn-out (lees: drugsverslaving) vorig jaar. In de kliniek leerde hij, dat wat hij van huis uit meekreeg, niet normaal is. “Hoe het thuis ging, wat wij moesten slikken, horen en zien en waar we nooit over mochten praten. Dat stapelt op", legt de zanger uit.

Coke

Volgens André heeft zijn moeder het beste gedaan wat ze kon. “Maar ik denk wel eens, nu ik zelf vader ben, wat heb jij een hoop steken laten vallen.”  Zo laat hij weten dat hij vanaf zijn dertiende zichzelf influisterde dat hij biertjes nodig had omdat zijn vader die ook nodig had. Vanaf zijn vijftiende gebruikte hij daarnaast coke. 

Heel klein

Op de vraag wie het meest geleden heeft onder zijn verslaving, antwoordt André dat dit zijn neef Djarno Hofland en zijn ex Monique Westenberg zijn. “Dan was ik een avond wezen stappen en was ik stiekem in de keuken aan het gebruiken en zat ik alleen maar naar boven te kijken of een van de twee naar beneden kwam. Als dan een van de twee naar beneden kwam, ging ik snel op de bank liggen. Als zij dan zeiden dat ik gebruikte, zei ik: je bent gek. Ik heb mensen zich heel klein laten voelen."

Rachel en Roxeanne

Wanneer Eva vraagt of André het jammer vindt dat zowel zijn zus Roxeanne, als zijn moeder Rachel niet komen naar Holland Zingt Hazes, laat André weten niet zeker te zijn of zijn moeder komt. “Ik denk dat die daar wel zal zijn. Ik heb nu even geen contact met haar.”

Tranen

Hij laat weten ook geen contact meer te hebben met Roxeanne, maar dat hij het wel ‘veel respect’ heeft dat ze Holland Zingt Hazes overslaat ondanks dat je er 'lekker mee kan verdienen'. Even lijkt de zanger vol te schieten wanneer Eva zegt dat zijn zus hem mist, maar al snel begint hij over iets anders. 

Sneu

Hij noemt de rechtszaak tussen zijn zus en moeder over de erfenis van zijn vader 'pijnlijk'“Het kan nooit normaal.” Hij denkt soms ‘kap eens mam’, maar hij vindt Rachel ook heel zielig. “Er zijn sommige dingen waar ze niet zoveel aan kan doen.” Hij noemt het gezin vooral 'heel sneu'. “Dat ons leven zo is gelopen, dat is heel verdrietig.” 

André Senior

Op de vraag of het nog mogelijk is om de banden te herstellen, antwoordt André dat het een soort jojo is bij hen. “Het is heel vervelend, we zullen allemaal onze redenen hebben, maar we hopen ook dat het op een dag goed is. Dat hebben we mijn vader beloofd toen hij overleed.”

Jinek is iedere werkdag rond 22:00 te zien op RTL 4.