Als eerbetoon aan Wim de Bie herhaalt VPRO Keek op de Week

In verband met het overlijden van Wim de Bie eerder deze week, zendt de VPRO een herhaling uit van het satirische nieuwsprogramma Keek op de Week. Vrijdagavond zal deze aflevering te zien zijn op NPO 1.

Van Kooten en de Bie
© ANP/ANP Kippa/ Freek van Asperen

Maandag herhaalde de VPRO al een deel uit een drieluik van Coen Verbraak, die in 2012 het programma Van Kooten en De Bie sloegen weer toe maakte over het duo.

De aflevering

De aflevering die aan het einde van de week wordt uitgezonden is de 33e uit 1989, zo meldt een woordvoerder van de omroep. Deze aflevering gaat over de val van de Berlijnse muur en er komen typetjes als Dr. Clavan en Koos Koets voorbij. Het programma Keek op de week werd van 1988 tot en met 1993 uitgezonden. Op NPO Start komen andere afleveringen van het programma te staan.

Typetjes

Wim de Bie stond altijd al bekend om zijn sketches, die hij samen met Kees van Kooten opvoerde. In de vijfendertig jaar dat ze samen speelden zijn er heel wat verschillende typetjes voorbijgekomen. Veronica Superguide-redacteur Olivier van Kuyen is groot fan en heeft de allerbeste Wim de Bie-typetjes uit Van Kooten en de Bie op een rij gezet.

Keek op de Week is vrijdagavond om 22.17 te zien op NPO 1.

Bron: ANP/Veronica Superguide