Albert Verlinde

Veronica Superguide logo
Albert Verlinde

Albert Verlinde kwaad op Mark Rutte na persconferentie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Albert Verlinde is woedend op Mark Rutte na zijn persconferentie van gisterenavond. Hij vindt het volkomen onrealistisch dat de premier zei dat de deuren van de theaters op 1 juni weer open mogen.

Valse hoop

Volgens de presentator en musicalbaas kunnen de theaters nooit hun deuren openen voor maar 30 man, zei hij vanochtend in Goedemorgen Nederland. “Ik ben echt boos, omdat ik het een heel oneerlijk verhaal vind. Ik weet niet wie daar de teksten schrijft, maar het feit dat je durft te zeggen dat theaters open gaan, maar aan de andere kant zegt dat er 30 mensen in mogen inclusief personeel… Dan moet je gewoon eerlijk zijn en zeggen: ‘De theaters gaan nog niet open." De premier creëert zo alleen maar valse hoop, vindt Albert.  

Wees een vent

Albert vindt dat Rutte gewoon eerlijk had moeten zijn. 30 man, inclusief personeel, is geen haalbare kaart. "Om de mensen binnen te laten heb je al 4 man nodig", vertelt hij. “Wees dan een vent en zeg dat. Ik ben er dus inderdaad echt wel boos over, omdat het een enorme teleurstelling is.”

Miljoenen euro's mislopen

Doordat de theaters al een tijdje dicht zijn, verliest Albert met zijn musicalbedrijf Stage Entertainment een hoop geld. "Ik hou me nu maar vast aan de belofte – en ik hoop dat die gehouden wordt – dat bedrijven die hier de dupe van zijn inderdaad worden geholpen. En dat is Stage Entertainment dat op een omzetverlies afstevent van 40 tot 50 miljoen euro.” De presentator is niet de enige die het financieel moeilijk heeft door de coronacrisis. Ook Gerard Joling, Sylvie Meis en Arie Boomsma krijgen het zwaar. 

Lees verder