Rob Goossens en Albert Verlinde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Goossens en Albert Verlinde

Albert Verlinde haalt uit naar eigen ontdekking Rob Goossens: 'Ontzettend laf'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Telegraaf-journalist Rob Goossens ligt al een paar dagen onder vuur nadat hij in RTL Boulevard suggereerde dat zanger Tino Martin dronken was en coke gebruikte bij zijn optreden als Ambassadeur van de Vrijheid. Nu haalt Albert Verlinde, die Rob zijn eerste grote tv-job gaf, uit naar zijn 'ontdekking'.

Voor wie nu denk: wie, wat waar? Wat heb ik gemist? We nemen alle ophef even met je door. Na Robs tirade in Boulevard kwam Tino met een uitleg. Hij kampte met oorsuizen na een coronabesmetting en zat er daardoor flink naast met zijn optreden. Vervolgens leek Rob een beetje terug te krabbelen: hij gaf toe dat de coke-suggestie zonder onderbouwing te ver ging.

Albert Verlinde opent de aanval

Maar...hij schreef ook een stuk voor De Telegraaf waarin iemand aan het woord komt die van een geluidsman hoorde dat Tino 'vaker voor een optreden cocaïne gebruikt'. Zijn management ontkent dat overigens. "Wat Rob nu zegt dat Tino regelmatig mindere optredens doet is een publiek geheim, want dat kan iedereen horen en zien natuurlijk", reageerde Albert Verlinde gisteren in Shownieuws. "Maar de suggestie wekken dat hij coke gebruikt, en zeker op zo’n dag als gisteren dat je een nationale held bent, is wel een redelijk pittige die je dan doet."

'Laf'

Albert vindt het not done dat Rob bij Boulevard terug lijkt te krabbelen en vervolgens wel weer uithaalt in De Telegraaf. "Of je gelooft zó in je verhaal dat je ervoor gaat staan, maar dan ga je niet zo’n halfslachtige terugdraaibeweging maken van dat je bij Boulevard zegt ‘ja sorry’ en bij Telegraaf TV toch zegt dat hij van een vriend van een vriend van een vriend heeft gehoord dat hij het toen gedaan heeft. Dat is gewoon laf."

'Valser dan Tino'

Rob maakte jaren geleden bij het geflopte 6 Inside van Albert zijn eerste echte tv-uren. "Ik heb hem ontdekt", beaamde de roddelkoning. "Ik vind het op zich een hartstikke leuke vent, maar je moet staan voor je zaak. Als je dit zegt kun je er best achteraf spijt van hebben. Maar niet dit doen. Dit is gewoon ontzettend laf eigenlijk." Achteraf bleek Rob 'valser dan Tino', sneerde Albert.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder