Airwolf-acteur Jan-Michael Vincent op 74-jarige leeftijd overleden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Airwolf-acteur Jan-Michael Vincent op 74-jarige leeftijd overleden

Airwolf-acteur Jan-Michael Vincent op 74-jarige leeftijd overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Jan-Michael Vincent is op 74-jarige leeftijd overleden. De meesten van ons kennen de acteur van zijn rol in de tv-serie Airwolf. Hierin speelde hij helikopterpiloot Stringfellow Hawke.

Jan-Michael Vincent overleed aan hartstilstand

Jan-Michael Vincent overleed op 10 februari aan de gevolgen van een hartstilstand. Entertainmentwebsite TMZ laat weten dat de acteur in een ziekenhuis in North Carolina is gestorven. Er werd geen autopsie op het lichaam uitgevoerd. Zodoende is de acteur inmiddels gecremeerd. De gezondheid van de Airwolf-acteur was waarschijnlijk al langer broos, zo werd in 2012 zijn rechterbeen geamputeerd na een gevaarlijke infectie.

De rol van zijn leven: Stringfellow Hawke in Airwolf

Jan-Michael Vincent begon zijn carrière in de jaren ’60. Hij speelde een rol in een paar kleine films en tv-series. Zijn grote doorbraak kwam echter in 1984 met Airwolf. De acteur scoorde de hoofdrol: Stringfellow Hawke. Airwolf was een enorme hit. Jan-Michael Vincent was zodoende zelfs een poos de best betaalde acteur in Amerika. Toch stopte de serie al na enkele seizoenen. Dit zou onder meer te maken hebben gehad met de drugsverslaving van Jan-Michael Vincent. De acteur raakte daarna een klein beetje in de vergetelheid. Zijn laatste rol (in de film White Boy) dateert uit 2002.

Een slecht begin van 2019

Helaas is Jan-Michael Vincent niet de enige acteur van wie we in 2019 afscheid hebben moeten nemen. Eerder deze week brachten we het bericht dat Luke Perry ons ook ontvallen is. Dat nieuws kwam slechte een paar dagen na het trieste bericht over Katherine Helmond. Helaas kunnen we nog een derde naam aan dit rijtje toevoegen: ook Clive Swift overleed dit jaar.

Lees verder