Katherine Helmond, hoofdrolspeelster uit Soap en Who’s The Boss, overleden

Veronica Superguide logo
Katherine Helmond, hoofdrolspeelster uit Soap en Who’s The Boss, overleden

Katherine Helmond, hoofdrolspeelster uit Soap en Who’s The Boss, overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Actrice Katherine Helmond is op 89-jarige leeftijd overleden. Als je in de jaren 80 televisie keek, was deze dame bijna niet te missen! Ze speelde hoofdrollen in o.a. Soap en Who’s The Boss.

Helmond werd een televisiester door de soap-parodie Soap. Als Jessica Tate had ze veel te stellen met haar man (en onverbeterlijke geilaard) Chester (Robert Mandan), die de ene na de andere buitenechtelijke relatie aanknoopte. Soap was een humoristische, overdreven versie van de bekende soapseries, en door de vele verwijzingen naar seks behoorlijk controversieel. Het ziet er nu vrij tam uit, ook als je kijkt naar moderne soaps, maar we hebben het over de Verenigde Staten in de jaren 70.

Nadat Soap in 1981 stopte, begon men hier toch anders tegenaan te kijken, en wordt de serie beschouwd als één van de beste comedy’s ooit.

De Baas In Huis

Vanaf 1984 speelde Helmond de hoofdrol van Mona Robinson in Who’s The Boss met Tony Danza en een jonge Alyssa Milano, hier bekend onder de titel De Baas In Huis. Nadat deze serie in 1992 stopte, was haar populariteit grotendeels voorbij. Ze speelde o.a. nog een bijrol in Everybody Loves Raymond, en sprak stemmen in voor onder anderen Cars.

De tweevoudig Golden Globe-winnares (voor Soap en Who’s The Boss) overleed in Los Angels aan de gevolgen van Alzheimer, op 89-jarige leeftijd.

Lees verder