• Nieuws

5 keer WTF! De raarste gebeurtenissen in Goede Tijden Slechte Tijden

5 keer WTF! De raarste gebeurtenissen in Goede Tijden Slechte Tijden

Goede Tijden Slechte Tijden loopt al sinds 1990. Om de gebeurtenissen in Meerdijk spannend te houden, moeten de schrijvers soms rare dingen bedenken. Daarnaast mislukt er ook wel eens wat. Bij deze kwesties gooiden we er een hartstochtelijke ‘WTF’ uit!

Daniëls achternaam

Daniël (Wim Zomer) was tot 1999 een vast gezicht in Meerdijk. Hij was koppig, onbeleefd en grof, maar had ergens toch een gouden hart. Hij probeerde iedereen te helpen om het geluk te vinden, maar liep het zelf telkens mis...

Wat Daniël óók niet had was… een achternaam!

Goede Tijden Slechte Tijden was gebaseerd op de Australische soapserie The Restless Years. Daniël was de Nederlandse invulling van het personage Jordan uit die serie. The Restless Years liep maar vier jaar, waardoor Jordan de rit uit kon zingen zonder achternaam.

Het duurde eventjes, maar op een gegeven moment begon men zich in Nederland af te vragen wat nou Daniëls achternaam was. Op een gegeven moment verschenen Daniëls ouders (meneer en mevrouw Daniël), waardoor we ons antwoord kregen. 

Daniël Daniël! Het sloeg in als een bom.

Frits van Houten

De schurk Frits van Houten werd geëlektrocuteerd terwijl hij lekker zat te badderen. In eerste instantie zat zijn geflipte secretaresse Hannie achter deze wandaad, maar het bleek een stuk ingewikkelder te liggen. Het was niet Hannie, maar zijn (tot nu toe volslagen onbekende tweelingbroer) Hans! Hannie draaide voor dit misdrijf overigens wel het gesticht in, maar who cares?

De familie Van Houten bleek zo rijk te zijn door nazi-goud, en de kluis met deze poet kon alleen worden geopend met een amulet. Hans en de kinderen van Frits zoeken samen naar dit bijzondere voorwerp, om de schat te kunnen bemachtigen, als een soort parodie op de Scooby-Doo Gang.

Het werd nog gekker! Frits liet zich na zijn dood invriezen, en ligt als een reuzenijslolly verstopt in een vervallen gebouw. Destijds (2006) werd de ‘amulet-verhaallijn’ vergeleken met de avonturenserie Bassie En Adriaan, en daar is wat ons betreft weinig aan toe te voegen.

Rare intro

In 2017 werden de vaste GTST-kijkers door een nieuwe intro-tune. De nieuwe muziek was van tevoren aangekondigd, en veel mensen waren erg benieuwd hoe het zou klinken. De reacties waren… niet positief.

Veel kijkers vonden de muziek vals klinken. Dat was het niet echt, maar om te zeggen dat het mooi klonk; neuh. Ergens ging er helemaal iets mis bij het maken van de nieuwe tune. Zangeres April Darby, toch niet de minste met haar rollen in musicals als Sister Act en The Bodyguard, was zelf ook verbaasd door het resultaat.

Het introlied werd snel weer vervangen door de oude versie.

Rik vertoont goed gedrag

Nadat Mike Brandt te pletter sloeg bij een mislukte parachutesprong, bleek Rik (Ferry Somogyi) achter dit snode plan te zitten. Toegegeven: het was een ongelukje, want eigenlijk wilde hij Aysen vermoorden…

Mike had natuurlijk niets aan die wetenschap, en Rik werd tot 15 jaar cel veroordeeld. Deze zware straf duurde in GTST iets meer dan één seizoen. Daarna kwam Rik vrij vanwege ‘goed gedrag’.

Zijn zoon was ineens net zo groot als Rik zelf, maar daar kijken de inwoners van Meerdijk al lang niet meer van op. Hoe langer een soap loopt, des te meer begint hij op Twin Peaks te lijken.

Dennis is Arnie

Laura Alberts (Jette van der Meij) loopt al 28 jaar mee in GTST, en liep in het knettergekke dorp Meerdijk al de nodige deukjes op. Ze verloor twee kinderen, kwam terecht in een rare sekte, had de ene verhouding na de andere, en pleegde ook al eens een moord!

De kroon op haar dubieuze levenskeuzes was toch wel haar relatie met Dennis (Koert-Jan de Bruijn)! Laura viel als een blok voor deze monteur, maar de vreugde mocht niet lang duren. Nadat het duo trouwde, bleek hun zoon Sil verwekt door Robert, de ex-man van Laura.

Het échte drama volgde enige tijd later. Laura ontdekte dat Dennis eigenlijk haar overleden zoon Arnie was, die jaren daarvoor was neergestort met een vliegtuigje. Dennis’ (Arnie’s) vader Guus, had Arnie (Dennis) vlak na de geboorte omgewisseld! Ze waren toen gelukkig al gescheiden, maar waarschijnlijk had Dennis op dat moment voor eeuwig onder een hete douche willen kruipen, in een (vergeefse!) poging de schande van zich af te spoelen.

Een woedende Dennis bezorgde de oermoeder van GTST vervolgens een intiem moment met een scherpe kandelaar.

Er zijn natuurlijk nog veel meer bizarre momenten te vinden in GTST’s rijke geschiedenis. Welke vreemde voorvallen zijn jou het meest bijgebleven? Deel ze op onze Facebook-pagina!