Series You, Unbelievable

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Series You, Unbelievable

9 series om te kijken als je You vet vindt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het tweede seizoen You was weer bloedstollend spannend, maar keek ook snel weg door alle verrassende wendingen. Ben je daarom inmiddels al uitgekeken? Wie weet zit hier dan nog wel een aanrader voor je tussen. 

Virgin River

Mocht je naast hele spannende series ook houden van de wat meer zoetsappige, dan is de Netflix-serie Virgin River wel iets voor jou. Net als Joe in het tweede seizoen wil ook het hoofdpersonage uit deze reeks - Melinda Monroe - een nieuwe start maken. Daarom vertrekt ze naar het kleine dorpje Virgin River om daar als verpleegkundige aan de slag te gaan. Al snel komt ze erachter dat settelen in een hele nieuwe plaats lang niet zo makkelijk is als ze van tevoren had gedacht. 

Dirty John

Als je toch meer op zoek bent naar spanning (net als You), begin dan eens aan Dirty John. Deze reeks, die we vorig jaar al tipte als vervanger, gaat over de charismatische John Meehan, die al snel de aandacht trekt van Debra Newell. De twee trouwen al na twee en een halve week, maar dat blijkt niet de meest verstandige keuze uit haar leven. Debra komt er namelijk achter dat hij een bedrieger is, die uit is op haar geld. Maar zie dan maar eens van hem af te komen.

Killing Eve

De bekroonde serie Killing Eve gaat over Eve Polastri, die slechts een verveelde medewerkster is van de Britse veiligheidsdienst. Dit staat alleen lijnrecht tegenover haar wilde fantasieën van een leven als spionne. Als zij een Russische huurmoordenares begint op te sporen, raken beide vrouwen geobsedeerd door elkaar. Lukt het deze huurmoordenares om Eve te vermoorden (zoals de titel zegt) of zit er een mysterieuze wending in? 

De 12 van Schouwendam

In de Nederlandse reeks De 12 van Schouwendam, die net als Killing Eve op Videoland staat, verschijnt er een onbekende man in het dorp, die beweert dat hij Olaf Witte is. Sinds 1995 ontbreekt er van zowel hem als een 16-jarige meisje ieder spoor, maar wat is er in die tijd gebeurd en is de man wel wie hij zegt dat hij is? We weten door Joe uit You namelijk dat je niemand meteen kunt vertrouwen. De man blijkt een geheugenverlies te hebben en hoopt zich hier weer iets te herinneren over zijn identiteit, maar al snel zet zijn aanwezigheid het dorp en zijn inwoners op stelten.

Light as a feather

Dood, duisternis en een 'onschuldig' spel, dat zijn elementen die in de Videoland-serie Light as a feather centraal staan en wat deze serie een uitstekende match maakt met You. Vijf tienermeisjes wagen zich aan het spel 'light as a feather, stiff as a board', maar dat loopt helemaal mis. Alle vijf lijken ze dood te gaan, precies op de manier zoals die is voorspeld. Creepy! 

Unbelievable

Joe liegt misschien de hele boel bij elkaar om zijn zin te krijgen, maar dat vermoeden hebben de rechercheurs ook van Marie Adler in de miniserie Unbelievable (gebaseerd is op een waargebeurd verhaal).Als ze besluit om een klacht in te dienen na een verkrachting, wordt ze niet geloofd. Ze wordt zelfs aangeklaagd voor een valse aangifte, waarna haar leven in een negatieve spiraal belandt. Maar twee vrouwen zoeken nog altijd naar een nog actievere serieverkrachter, dus wie weet krijgt dit verhaal nog een staartje.

Slasher

Meer toe aan horror dan een echte thrillerserie? Dan raden we Slasher aan. In deze inmiddels drie seizoenen tellende reeks, richten losgeslagen seriemoordenaars een bloedbad aan. Iedereen in de buurt moet vrezen voor hun leven, want je kunt zomaar eens de volgende zijn die het niet meer na kan vertellen.

Mr. Mercedes 

Niet alleen You is van oorsprong gebaseerd op een boek, want dat geldt voor Mr. Mercedes ook. Stephen King schreef het bizarre verhaal over politierechercheur Bill Hodges, die tot aan zijn pensioen werkt aan een mysterieuze zaak. Het lukt hem niet om de zaak op te lossen, maar als hij na zijn pensioen eraan denkt om uit het leven te stappen, ontvangt hij op dat moment een belletje van de Mercedes-killer om hem dat laatste duwtje te geven. Maar in plaats van te luisteren, besluit hij terug op onderzoek uit te gaan om een nieuwe slachtpartij te voorkomen. 

Absentia

Je zou haast denken dat de wereld vol zit met seriemoordenaars, want ook in de serie Absentia zit er één. Als FBI-agente Emily Byrne spoorloos verdwijnt, beginnen de alarmbellen te rinkelen. Zij deed nu juist onderzoek naar de beruchte seriemoordenaar Conrad Harlow. In de jaren die volgen, wordt zij doodverklaard en hij opgepakt. Totdat ze zes jaar na de verdwijning op sterven na dood gevonden wordt. Ze kan zich niets herinneren en daarbovenop blijkt haar man te zijn hertrouwd. Emily gooit alles op alles om de zaak op te lossen en haar leven weer op te pakken. 

Lees verder