Kaitlyn Dever als Marie Adler in Netflix-serie Unbelievable

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kaitlyn Dever als Marie Adler in Netflix-serie Unbelievable

Dit vindt de échte Marie Adler van Netflix-serie Unbelievable

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Netflix-hit Unbelievable, die sinds deze maand online staat, vertelt het hartverscheurende, waargebeurde verhaal van Marie Adler. Ze werd als tiener verkracht, maar haar zaak bleef om verschillende redenen lange tijd liggen. Wat vindt de échte Marie nu eigenlijk van de serie?

In 6 afleveringen zie je hoe Marie's tragische zaak geen vaart krijgt. De politie gelooft haar niet, de serieverkrachter gaat vrijuit en zelfs haar naaste omgeving begint te twijfelen aan Marie's verhaal. Uiteindelijk pakken twee detectives, fantastisch gespeeld door Toni Collette en Merritt Wever, haar zaak tóch op. De show is zo goed dat 'ie zomaar op deze lijst van beste Netflix Originals van 2019 kan belanden. 

Reactie van de echte Marie Adler

Journalist Ken Armstrong schreef het verhaal van de echte Marie op in een artikel, getiteld An Unbelievable Story of Rape. Hier is de Netflix-show op gebaseerd. Armstrong sprak haar na het debuut van de Netflix-show en mocht op twitter delen wat ze er nu zelf van vindt. "Het was heel moeilijk om te kijken, zo zei ze tegen me", begint Armstrong. "'Ik moest wel een beetje huilen', vertelde ze. Maar ze besloot om toch door te kijken en was uiteindelijk blij dat ze dat deed. Ze noemde de show 'fantastisch'."

Kaitlyn Dever in Unbelievable

Ook noemde Marie - die in het echt anders heet - Kaitlyn Dever nog even, de geweldige actrice die tiener-Marie speelt. "'Het was haast perfect', zo zei Marie over Kaitlyns scène bij de politie-ondervraging. Ze ving precies het gevoel dat Marie toen had. Die 'struggle' is volgens haar perfect in beeld gebracht." 

Benieuwd wat er na de zaak met 'Marie Adler' gebeurde en wat ze nu zoal doet? Lees hier meer over de zaak.

Lees verder