9 bizarre feiten over Marvel-films die je nog niet kende

Door Redactie
Marvel-superhelden in Avengers: Endgame

De Marvel-films zitten vol superhelden, robots, magiërs en buitenaardse wezens. Maar achter de schermen gaat het er soms ook behoorlijk bizar aan toe. Wij verzamelden de mooiste en mafste feitjes uit de geschiedenis van het MCU!

1. Grap met een baard

Het fragment waarin de Avengers in een aftands restaurantje een broodje shoarma naar binnen stouwen is nog altijd een van de grappigste scènes uit de Marvel-geschiedenis. Captain America lijkt echter weinig trek te hebben. Dat is geen toeval; acteur Chris Evans zat tijdens het schieten van deze scène middenin de opnames voor Snowpiercer. Omdat hij voor die film een baard had laten staan, werd de gezichtsbeharing verhuld met een nepkaak. Dat verklaart meteen waarom Cap zijn halve gezicht bedekt met zijn vuist.

2. Het lijstje van Captain America

In Captain America: The Winter Soldier krijgt de titelheld van zijn vriend The Falcon (Anthony Mackie) een lijstje van culturele mijlpalen die Cap tijdens zijn verblijf onder het ijs heeft gemist. Deze lijst verschilt echter van land tot land: in de Franse release moet de Avenger zich verdiepen in het oeuvre van Daft Punk en Louis de Funès, terwijl het Koreaanse bioscooppubliek onder meer de wraakfilm Oldboy en de arcadehit Dance Dance Revolution op het lijstje van The Falcon zag staan.

3. Adam Sandler, Marvel-held

We hadden deze hele pagina wel kunnen vullen met Hollywood-sterren die net naast de rol van hun favoriete Marvel-held grepen. Zo speelde Nicolas Cage bijna Iron Man, was Russell Crowe eigenlijk de eerste keus voor Wolverine en had het weinig gescheeld of Leonardo DiCaprio speelde de titelrol in Spider-Man (2002). Maar onze favoriete net-niet Marvel-ster is Adam Sandler. Hij was, samen met Jim Carrey, een serieuze kandidaat voor de rol van Rocket Raccoon in Guardians of the Galaxy.

9 bizarre feiten over Marvel-films die je nog niet kende

4. Groot, Groter, Grootst

De rol van Groot in Guardians of the Galaxy klinkt niet bepaald als de meest veeleisende klus uit Vin Diesels carrière. Maar de Fast & Furious-ster ging er helemaal voor! In totaal sprak Diesel zijn regel ‘I am Groot’ meer dan duizend keer in, onder meer in vijftien verschillende talen voor de internationale markt. Bijzonder: er was een speciale 'I Am Groot-editie' van het scenario, waarin alle zinnen van de wandelende tak werden vertaald naar het Engels.

5. De Hulk is een stripper

De Hulk werd in de loop der jaren onder meer gespeeld door Mark Ruffalo, Edward Norton en Eric Bana. Een minder bekende acteur die tekende voor de rol van de Groene Goliath is Steve Romm. Op de set van The Avengers was hij met zijn indrukwekkende torso de perfecte stand-in voor zijn digitale dubbelganger. Pikant feitje: Romm verdient in het dagelijks leven de kost als professioneel bodybuilder én stripper. Probeer dat beeld nog maar eens uit je hoofd te krijgen de volgende keer dat je The Avengers opzet!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

6. Liefs, Lupita

Niet iedere superheldenfan heeft genoeg geld om alle Marvel-films in de bioscoop te zien. Om ervoor te zorgen dat ook minder bedeelde kinderen naar Black Panther konden, werd een inzamelingsactie gestart. In totaal bracht de inzamelingsactie bijna een miljoen dollar op. Lupita Nyong'o, die in Black Panther ass kickt als de spion Nakia, deed ook een duit in het zakje. Deze Oscarwinnaar kocht 600 kaartjes, zodat de jonge fans uit haar thuisland Kenia onbezorgd konden genieten van dit Marvel-avontuur.

7. Kat in de zak

In Captain Marvel steelt Goose, de intergalactische kater van de titelheldin, regelmatig de show. De pluizenbol stelde de makers wel voor een flinke uitdaging… en niet omdat katten nu eenmaal moeilijk te regisseren zijn. Brie Larson heeft namelijk een enorme kattenallergie. Om te voorkomen dat de hoofdrolspeelster op de set een allergische reactie kreeg, werd er gebruik gemaakt van computeranimatie en poppen om Goose tot leven tot wekken.

9 bizarre feiten over Marvel-films die je nog niet kende

8. Howard the Duck zit in Avengers: Endgame

Het is algemeen bekend dat Howard the Duck een gastrol had in Guardians of the Galaxy. Maar minder mensen weten dat deze cultheld ook een cameo heeft in Avengers: Endgame. De grofgebekte eend duikt op in de ultieme confrontatie tussen Thanos en de Avengers.

De shout-out is niet onverdiend; Howard the Duck was in 1986 de eerste Marvel-verfilming die in de bioscopen verscheen. Het had trouwens weinig gescheeld of het was ook meteen de laatste; deze stripverfilming staat nog altijd te boek als een van de grootste flops ooit.

9 bizarre feiten over Marvel-films die je nog niet kende

9. Slaap lekker, Spidey

In de aanloop naar de première van Spider-Man: Homecoming verscheen een poster waarop de titelheld een zeldzaam moment van ontspanning kent tegen de achtergrond van een zonovergoten New York. Maar blijkbaar ging Tom Holland wel erg op in zijn rol! Later onthulde de Spidey-acteur namelijk dat de foto buiten zijn weten om was genomen terwijl hij op de set een dutje deed. Holland kon het naar eigen zeggen dan ook niet geloven dat uitgerekend dit kiekje de poster had gehaald!

9 bizarre feiten over Marvel-films die je nog niet kende