7 dingen die je moet weten voor je Frozen 2 ziet

Frozen 2

Frozen 2 draait vanaf deze week in de bioscoop en we kunnen niet wachten om het langverwachte Disney-vervolg te zien! Maar voor de nieuwe (of casual) Frozen-fans, zijn hier 7 dingen die je absoluut moet weten voor je opnieuw de wereld van Anna, Elsa en Olaf ingaat.

1. Disney-sequels zijn zelden beter dan het origineel

Een goede animatiefilm maken is een wonder op zich, maar een goed vervolg op een animatiefilm maken? Dat is een geheime techniek die zelfs Disney zelden lukt. Disney+ is bezaaid met Disney-sequels die nog niet in de schaduw van hun origineel mogen staan (We kijken naar jou Assepoester 2!). Of Frozen 2 de eerste Frozen gaat overtreffen, valt dus te bezien. Maar de eerste reacties waren positief dus je gaat sowieso een gezellige middag/avond tegemoet!

7 dingen die je moet weten voor je Frozen 2 ziet

2. Frozen 2 speelt zich 3 jaar na de eerste film af

Frozen 2 wordt geen direct vervolg maar neemt een tijdsprong van 3 jaar. Anna is in een serieuze relatie met Kristoff, Olaf vraagt zich af wat hij met zijn sneeuwpoppenleven moet doen, en Elsa begint een mysterieuze stem te horen die haar lokt. Vrij normaal dus allemaal… nou ja, behalve die stem in Elsa’s hoofd dus.

7 dingen die je moet weten voor je Frozen 2 ziet

3. De oorsprong van Elsa’s ijskracht vormt de rode draad

Disney onthulde al gauw dat een grote vraag uit de eerste Frozen beantwoord gaat worden in het vervolg: hoe komt Elsa aan haar ijskrachten? En waarom heeft Anna niet dezelfde powers? Het antwoord lijkt te liggen in een magisch bos ten noorden van Arendelle.

7 dingen die je moet weten voor je Frozen 2 ziet

4. Elsa en Anna’s ouders hebben een grotere rol

De ouders van Anna en Elsa keren ook terug en zullen een grotere rol krijgen. In de eerste film wisten we alleen dat ze op handelsreis gingen en dat hun schip zonk waarbij ze allebei om het leven kwamen. Moeder Iduna wordt in de originele versie ingesproken door Evan Rachel Wood, dus verwacht sowieso meer flashbacks met haar.

7 dingen die je moet weten voor je Frozen 2 ziet

5. Er zijn nog meer schattige diertjes

Moest je ook al het speelgoed van Olaf en Sven uit de winkel kopen voor je kids? Hopelijk heb je goed gespaard voor Sinterklaas, want er komen nog meer magische beestjes aan! Zo komt Elsa de kleine ijssalamander Bruni tegen die graag haar magische sneeuw opeet. En er is ook nog een windpaard genaamd The Nokk. Kom maar binnen met die merchandise!

7 dingen die je moet weten voor je Frozen 2 ziet

6. Er zijn nog meer liedjes

Frozen had al een boel liedjes maar Frozen 2 gaat daar qua aantal dunnetjes overheen. Disney heeft maar liefst 11 nummers in de film gepropt. Jimmy Fallon kan ze weer allemaal gaan zingen in zijn talkshow! Zal er eentje kunnen tippen aan Let It Go? Nou Disney heeft er al iets op bedacht…

7. Disney wil dat je kinderen Into the Unknown gaan zingen

Into the Unknown is de spirituele opvolger van Let It Go en je kan hem nu al hieronder luisteren. Waarschijnlijk staat of valt het bij de filmbeelden die erbij horen, maar hoogstwaarschijnlijk wordt dit het nummer dat je kinderen op de achterbank meeblèren tot Frozen 3 uitkomt. (Het is natuurlijk ook weer een verschrikkelijk goed nummertje, laten we eerlijk zijn).

Frozen 2 draait vanaf 21 november in de bioscoop. De eerste Frozen kan je nu terugkijken op Disney+, samen met al deze films. Ook exclusieve series zoals The Mandalorian worden goed ontvangen.