5 dingen die je moet weten voor je Soul kijkt op Disney+

Soul

De nieuwe Pixar-film Soul staat nu exclusief op Disney+! Voordat je dit geweldige kerstcadeau uitpakt hebben wij nog een paar weetjes die je absoluut moet lezen. Zo weet je zeker dat je alles uit Soul haalt!

1. Soul kan je zonder extra kosten kijken

Heb jij Disney+? Dan heb je nu Soul! Ja dat klinkt misschien logisch, maar eerder dit jaar was dat wel anders. Toen bracht Disney bioscoopfilm Mulan naar de streamingdienst vanwege de gedeeltelijke lockdown. Je moest alleen wel een paar tientjes extra betalen voor de film. Gelukkig heeft Disney die extra fooi achterwege gelaten voor Soul. En als we heel eerlijk zijn… Soul is veel beter dan live-action Mulan, dus we winnen dubbel!

Lees hier ook onze recensie van Soul.

2. Van dezelfde regisseur als Up en Monsters Inc.

Pete Docter is een van de grootste namen bij Pixar. Niet alleen heeft hij meegeholpen aan heel veel Pixar-films, hij heeft een paar van de meeste geliefde verhalen geschreven en geregisseerd! Monsters Inc. bijvoorbeeld maar ook het heerlijke Up komt uit zijn koker en mocht hij zelf regisseren.

Kan zo’n veteraan nog een Pixar-kraker afleveren? Dat mag je lekker zelf ervaren, maar het stemt ons al gerust dat Pete Docter aan het roer van Soul stond.

5 dingen die je moet weten voor je Soul kijkt op Disney+

3. Muziek speelt een hele belangrijke rol in Soul

De naam Soul is niet alleen gekozen omdat menselijke zielen een belangrijk rol in de animatiefilm spelen. Muziek is minstens zo aanwezig in Soul en zeker ook de ‘trance’ waarin jazzmuzikanten verkeren als ze hun beste werk maken.

Fans van jazz zijn het bijna verplicht om deze kerst een Disney+ abo af te sluiten voor Soul. De huis- tuin-, en keuken-muziekfan haalt ook zeker heel wat oorplezier uit de Disney-film. In Soul wordt er vaak van wereld gewisseld en daarbij verandert ook de muziekstijl compleet. Leuk detail om op te letten tijdens het (her)kijken!

4. Veel beroemde stemmen in Soul

Fans van Jaime Foxx, Tina Fey en Graham Norton opgelet! Jullie helden zijn terug te horen in Soul en met name Jaime en Tina schitteren als muziekleraar Joe Gardner en de sarcastische babyziel 22. Andere topacteurs in Soul zijn Rachel House, Richard Ayoade en Angela Bassett.

5 dingen die je moet weten voor je Soul kijkt op Disney+

Ga je Soul in het Nederlands kijken? Dan hoor je Kenny B als Joe en Jacqueline Govaerts als 22. Verder lenen Glennis Grace en Ryanne van Dorst ook hun stemmen voor de Pixar-film.

5. Deze kat zit in Soul

Ja dit verdient zijn eigen punt want KIJK NOU EENS! Dat is hele goede kat, zeker een 9/10 op de schaal van katten. Misschien zelfs een perfecte score, nou vooruit dan: een 10/10 kat omdat het Kerstmis is! We gaan hier niet verklappen wat voor rol de kat in Soul heeft, dat mogen jullie lekker zelf ontdekken.

5 dingen die je moet weten voor je Soul kijkt op Disney+

Soul kijk je exclusief op Disney+. Wij hebben hier ook de beste films die je nu op Disney+ kan kijken, net als een lijstje voor de beste Disney+ series.