5 dingen die je moet weten voor je Jumanji: The Next Level kijkt

Door Redactie
5 dingen die je moet weten voor je Jumanji: The Next Level kijkt

Komende donderdag gaat Jumanji: The Next Level in première. Met deze vijf feitjes heb je wat om over te praten terwijl je in de rij staat te wachten!

Jumanji 3,5

Je zou denken dat Jumanji: The Next Level het derde deel is in de reeks. Toch ligt dat iets ingewikkelder. In 2005 verscheen namelijk Zathura: A Space Adventure. Omdat deze film is gebaseerd op dezelfde kinderboekenreeks als Jumanji, wordt deze film door veel mensen (waaronder Jack Black!) gezien als de eerste sequel in de serie. Regisseur Jon Favreau, die later zou tekenen voor kaskrakers als Iron Man en The Lion King, ontkent echter dat dit sciencefictionavontuur het vervolg is op Jumanji.

One billion dollars!

Ondanks dat de eerste Jumanji-film zich vier keer terugverdiende, liet het officiële tweede deel akelig lang op zich wachten. In 2017 was het zover met Jumanji: Welcome to the Jungle. Blijkbaar snakten de fans naar deze sequel, want de film bracht bijna een miljard dollar in het laatje. Geen wonder dat Sony niet lang hoefde na te denken over een tweede vervolg!

Cast en crew

Met zulke winstcijfers is het geen verrassing dat er niet te veel is gemorreld aan de formule. Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan en Nick Jonas keren dan ook weer allemaal terug als avonturiers die alles op alles zetten om te ontsnappen uit het spel waaraan de films hun naam danken. Daarnaast keert Jake Kasdan terug in de regiestoel. Never change a winning team!

The Rock vs Skywalker

Het ontbreekt Sony dan ook niet aan zelfvertrouwen. Jumanji: The Next Level zal het de komende weken moeten opnemen tegen Star Wars: The Rise of Skywalker. Dit slotstuk van de trilogie zal op 18 december in de bioscopen verschijnen. Voor veel bioscoopgangers zal deze titanenstrijd aanvoelen als een déjà vu. In 2017 werd Jumanji: Welcome to the Jungle namelijk lijnrecht geprogrammeerd tegenover Star Wars: The Last Jedi. Het sciencefictionspektakel van Rian Johnson versloeg de concurrentie met vlag en wimpel, maar gezien de ongelooflijke winstcijfers trekt Sony zich daar weinig van aan…

5 dingen die je moet weten voor je Jumanji: The Next Level kijkt

Monopoly

Zoals gezegd zijn de Jumanji-films gebaseerd op een kinderboekenreeks. Chris Van Allsburg, de schrijver van deze boeken, beweert dat hij zijn inspiratie voor Jumanji heeft gehaald uit een potje Monopoly. In een interview uit 2004 vertelde de kinderboekenauteur: “Als kind speelde ik vaak spelletjes als Monypoly. Ze waren wel leuk, maar na afloop bleef je zitten met een hoop nepgeld. Ik bedacht dat het leuker zou zijn als er een spel bestond waarin alles wat in het spel gebeurde ook in werkelijkheid gebeurde.” Sla dus komende kerst geen bordspellen af, je kunt er zomaar rijk mee worden!