Niemand zou kijken, maar WK voetbal toch grote winnaar 4,3 miljoen kijkers

WK Voetbal wint het kijkcijfersfestijn

Erg geslaagd is de boycot van het WK voetbal nog niet, als we naar de kijkcijfers van gisteravond kijken. Maar liefst 4,3 miljoen mensen zagen Oranje gelijkspelen tegen Equador. The Masked Singer kreeg wel een flinke klap, maar scoorde nog steeds goed.

Had jij veel mensen om je heen die niet zouden gaan kijken naar het WK? Het WK zou niet leven, het interesseerde mensen niet en zo hoorden we nog wel een paar redenen waarom dit toernooi totaal in vergetelheid zou raken. Maar ja, als de leeuw brult, dan kijken mensen. Dat de wedstrijd tijdens de vrijdagmiddagborrel was gepland hielp natuurlijk ook best een beetje.

Oranje wint, ondanks gelijkspel

De wedstrijd zelf scoorde 4,3 miljoen kijkers, terwijl bij de nabeschouwing zelfs ook nog bijna 4 miljoen mensen bleven hangen. En zoveel vrolijks was daar niet te bespreken. Maar misschien waren mensen inmiddels aan het drinken geslagen en hadden ze de tv gewoon aan laten staan. Toch is kijkcijferorakel Tina Nijkamp minder te spreken over de cijfers van Oranje. Op Instagram constateert ze dat Oranje nu voor de tweede keer onder de vijf miljoen kijkers uitkomt. En dat terwijl de wedstrijden normaal altijd boven die magische grens van vijf miljoen uitkomen. "Het lijkt er dus toch echt op dat de Oranjekoorts dit toernooi echt minder is. Wie weet dinsdag tegen Qatar wel boven de vijf miljoen, omdat het er dan echt om gaat spannen of Nederland doorgaat of niet."

The Masked Singer loopt deuk op

Hoewel The Masked Singer vorige week nog dikke cijfers scoorde op vrijdagavond, komen ze deze week net onder de twee miljoen kijkers uit. Ze zagen vooral veel kijkers afdwalen naar de WK-wedstrijd van de Engelsen tegen de Amerikanen, waar ook nog anderhalf miljoen mensen naar kijken. Toch zal dat in het totale aantal kijkers met terugkijkers vast wat bijtrekken, omdat mensen toch benieuwd zijn wie De Krab was en welk verrassend duo De Draken bleken te zijn. Kennelijk zaten er sowieso veel mensen voor de televisie om 20.00 uur. Want ook het Acht Uur Journaal, nu uitgezonden op NPO 2, trok alsnog 1,6 miljoen kijkers.

Beau wint de talkshowoorlog

Ook waren er opvallend hoge cijfers voor Beau van Erven Dorens gisteravond. Een keurige 930.000 mensen zagen hoe hij even niet wist dat de vader van Peter Pannekoek niet meer leefde, wat een heerlijk ongemakkelijk moment opleverde. De Oranjewinter, de WK talkshow van de mannen van Vandaag Inside scoorde een niet ongebruikelijke 768.000 kijkers. En dat is net meer dan Op1, die 735.000 kijkers mochten vermaken.