365 Days op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
365 Days op Netflix

365 Days genomineerd voor Slechtste Film van het jaar

|
|

Laatste update:

Dit weekend maakte de organisatie van de Golden Raspberry Awards, kortweg de Razzie’s, bekend welke titels dit jaar kans maken op de dubieuze filmprijs. En daarbij zullen de ogen vooral gericht zijn op de erotische Netflix-thriller 365 Days!

Geobsedeerd

In 365 Days wordt een ambitieuze zakenvrouw ontvoerd door een maffioso die geobsedeerd is door haar. Het doel is dat zij verliefd wordt op haar kidnapper. Wat volgt is een reeks erotisch bedoelde scènes die overduidelijk geïnspireerd zijn op Fifty Shades of Grey. Deze Netflix-film is nu genomineerd voor een Razzie, de tegenhanger van de Oscars die traditioneel wordt uitgereikt aan de slechtste film van het afgelopen jaar.

Dolittle

Andere films die voor de weinig eervolle filmprijs werden genomineerd zijn Absolute Proof, Music, Fantasy Island en Dr. Dolittle. Laatstgenoemde maakt daarbij de meeste kans op een Razzie: deze flop werd genomineerd in niet minder dan zes categorieën, waaronder Slechtste Film, Slechtste Acteur (Robert Downey Jr.) en Slechtste Scenario.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Petitie

De Razzie-nominatie van 365 Days komt ook weer niet helemaal uit de lucht vallen. Deze van oorsprong Poolse Netflix-film zorgde al direct voor veel ophef: volgens de critici zou het scenario namelijk seksueel geweld verheerlijken. Er werd zelfs een petitie gestart om 365 Days offline te halen. De vernietigende kritieken konden echter niet voorkomen dat deze film een hit werd. Sterker nog, er wordt al gewerkt al aan een heus vervolg op deze omstreden Netflix-film!

Lees verder