Massimo en Laura in 365 dni

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Massimo en Laura in 365 dni

Kijkers woedend op Netflix vanwege 365 Days: 'Seksueel misbruik is geen entertainment!'

|
|

Laatste update:

De meningen over de nieuwe Netflixfilm 365 Days vliegen alle kanten op! De serie staat in de Netflix top 10, maar krijgt ook felle kritiek. Zo is er nu een petitie via Change.org om de film te verwijderen van het platform. De petitie heeft al meer dan 65.000 supporters! 

Misbruik verheerlijken

Volgens de oprichter van de petitie promoot de film misbruik en moderne slavernij door het 'sexy' te maken. De Fifty Shades-wannabe gaat namelijk over een ontvoerde vrouw die verliefd wordt op haar kidnapper en (heel veel) seks met hem heeft. "Netflix staat duidelijk aan de kant van de misbruikers en praat seksueel misbruik goed door de film in hun trending-lijst te doen." 

De petitie

Ook wij vonden de film verschrikkelijk en nog slechter dan Fifthy Shades of Grey. Dat er een deel 2 komt, zal de 'fans' waarschijnlijk nog bozer maken. De reacties op de petitie zijn luid en duidelijk. "Seksueel misbruik is geen entertainment", roept een supporter van de petitie. "Het verheerlijkt ontvoerd worden en seksuele intimidatie", "Deze film was verschrikkelijk" en "Netflix moet zich schamen", schrijven anderen. Netflix heeft nog geen reactie gegeven op de kritiek en de petitie.

Lees verder