10 Nieuwjaarsfilms voor als je gewoon binnen wilt blijven met Oud en Nieuw

Door Redactie
10 Nieuwjaarsfilms voor als je gewoon binnen wilt blijven met Oud en Nieuw

Oudjaarsavond: met drie flessen champagne en een zak oliebollen achter de kiezen de stad in om omver geblazen te worden door rotjes en vuurpijlen. Voor sommige mensen klinkt dat nou juist hélemaal niet aantrekkelijk. Gelukkig is het ook helemaal prima om het nieuwe jaar in te luiden vanaf je comfortabele bank met één van deze films (óf deze Taylor Swift-special, natuurlijk).

When Harry met Sally

Op zoek naar een film die een hoog romcom-gehalte mixt met de magie van Oudejaarsavond? Kijk dan zeker naar When Harry met Sally, waarin twee vrienden uiteindelijk tóch verliefd op elkaar worden. Met als absoluut hoogtepunt een emotioneel moment op een Oud en Nieuw-feestje in New York (naast dat ándere hoogtepunt, natuurlijk).

Trading Places

Voor een aanslag op je lachspieren kijk je Trading Places. Eddie Murphy en Dan Aykroyd zijn elkaars tegenpolen, maar werken toch samen om twee rijke, kwaadaardige broers aan te pakken. Moraal van het verhaal? Denk twee keer na voor je op Oudejaarsavond op een trein stapt met een gorilla aan boord.

New Year's Eve

In een Love Actually-achtige film maak je kennis met een héleboel mensen (zoals Ashton Kutcher, Lea Michelle, Sarah Jessica Parker, Josh Duhamel, Seth Meyers, Jessica Biel, Michelle Pfeiffer, Zac Efron en Robert De Niro) met een héleboel eigen verhaallijnen. Ze hebben in ieder geval een ding gemeen: Oud en Nieuw draait om liefde.

Sleepless in Seattle

Sam (Tom Hanks) droomt op Oudejaarsavond over zijn overleden vrouw. Annie (Meg Ryan) is op Oudejaarsavond samen met haar vriend, waar ze duidelijk niet mee zou moeten zijn. Beiden moeten ze het oude jaar achter zich laten om uiteindelijk bij elkaar te kunnen komen.

The Godfather Part II

Liever een film met wat meer actie en bloedvlekken? Ook The Godfather II speelt zich af rond Oud en Nieuw. In plaats van een Nieuwjaars-kus, geeft Al Pacino de broer die hem verraadde een "kus des doods" tijdens de jaarwisseling.

Sex and the City

Vier je Oud en Nieuw het liefst met je beste vrienden? Kijk dan naar de fantastische Sex and the City-film. De film bewijst met een Nieuwjaars-montage dat het feest niet alleen om liefde, maar vooral om vriendschap draait.

Rent

Het jaar inluiden met een musical? Kan ook! Veel musical-liefhebbers noemen Rent als één van hun favorieten. Het eerste deel vindt plaats tussen kerst en Oud en Nieuw en belichaamt de 'hoop van het nieuwe jaar' perfect.

Bridget Jones' Diary

Je kunt nooit verkeerd gaan met Bridget Jones! De romcom begint én eindigt op Oudejaarsavond, elke keer met een leeg dagboek en uiteindelijk met een fantastische kus.

About a Boy

Als je je iets beter wilt voelen over het feit dat je dit jaar Oud en Nieuw op de bank doorbrengt, kijk dan About a Boy. Hugh Grant speelt een ietwat verloren persoon die op een Nieuwjaarsfeest de prachtige Rachel Weisz ontmoet en direct verliefd wordt.

Boogie Nights

Het nieuwe jaar inluiden met... een knal? Dan zit je goed met Boogie Nights! William H. Macy speelt een man wiens vrouw maar niet kan ophouden met vreemdgaan. Uiteindelijk neemt hij zijn liefdesverdriet, korte lontje en een pistool mee naar een Oud en Nieuw-feestje.