Recensie What’s Love Got to Do with It? – ‘De vrouwen stelen de show in deze heerlijke romcom'

What’s Love Got to Do with It? kiest met ‘gearrangeerde huwelijken’ voor een opvallend onderwerp voor een romantische comedy, maar dat pakt best goed uit.

What’s Love Got to Do with It?

Zoe (Lily James uit Cinderella) wil documentaires maken en vindt het perfecte onderwerp praktisch op de stoep; haar oude buurjongen Kazim (Shazad Latif uit Falling for Figaro) laat zijn Pakistaanse ouders een vrouw voor hem zoeken. Niet gedwongen, maar uit vrije wil; omdat gearrangeerde huwelijken vaak langer standhouden dan de gemiddelde huwelijken.

Lekker spelen met spoilers

Alleen voor mensen die nog nooit een romantische comedy hebben gezien, zal het een spoiler zijn als we zeggen dat Zoe er tijdens het maken van haar film achter komt dat ze Kazim eigenlijk best wel heel erg leuk vindt. En dat niet durft te zeggen. Totdat het te laat is. Want zo gaat het meestal en What’s Love Got to Do with It? weet daar leuk mee te spelen.

De tekst gaat verder onder de trailer

Een bonte Bollywood-bruiloft

Een gearrangeerd huwelijk blijkt een geinig idee te zijn voor een romcom en een manier om via een liefdesverhaal het nodige te zeggen over andere culturen - en onze foute houding daar tegenover. Uiteraard laten de makers van What’s Love Got to Do with It? de kans niet glippen om een traditionele bruiloft op te voeren, met alle bonte Bollywood-kleuren die daarbij horen.

Alles wat een romcom nodig heeft

Wat ook al weet de film de kijker te ontroeren, en is regisseur Shekhar Kapur vooral bekend van kostuumdrama’s zoals Elizabeth en Elizabeth: Golden Age; hij weet blijkbaar ook goed raad met luchtiger spul. Zodoende komt What’s Love Got to Do with It? naast romantiek ook met een flinke dot humor en het nodige drama, wat zorgt voor een gezellige romcom.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

What's Love Got to Do with It?
© The Searchers

Hij heeft vooral een leuk bekkie

Lily James is weer haar charmante zelf en Emma Thompson leukt elke scène op waar ze inzit – en dat zijn er zoals altijd veel te weinig. Bij dit soort dames vallen de mannen een beetje weg en dat is hier niet anders. Shazad Latif speelde vorig jaar nog bijrollen in Rogue Agent en Falling for Figaro maar laat in zijn eerste hoofdrol vooral zien dat hij een leuk bekkie heeft.

Conclusie

What’s Love Got to Do with It? is een heerlijke romcom, zoals-ie hoort te zijn; met wat romantiek, humor, drama en een paar charmante acteurs, waar niemand zich een buil aan kan vallen.

What’s Love Got to Do with It? is nu te zien in de bioscoop

Ook te zien in de bioscoop