Recensie Tiny Beautiful Things – ‘Kathryn Hahn op haar best in deze dramaserie, die soms iets te sentimenteel is’

Om een adviescolumn te schrijven hoef je je leven niet op orde te hebben. De dramaserie Tiny Beautiful Things laat zien dat een chaotisch bestaan juist een ideale bron is voor belangrijke levenslessen.

Tiny Beautiful Things
© Hulu

Schrijfster Clare (Kathryn Hahn) heeft een puinhoop van haar leven gemaakt. Haar huwelijk staat op springen en ze heeft constant ruzie met haar opstandige tienerdochter. Ze heeft iemand nodig om mee te praten en stuurt een mailtje naar de adviescolumn van Dear Sugar. Niet veel later wordt ze benaderd door een vriend van vroeger, deze man van in de veertig blijkt namelijk Dear Sugar te zijn en wil dat Clare de column overneemt.

De tekst gaat verder onder de trailer

Jeugdzondes en foute keuzes

Clare slaat dit aanbod gelijk af. Want hoe kan zij iemand advies geven? Echtgenoot Danny (Quentin Plair) heeft haar het huis uitgeschopt nadat ze geld heeft gestolen van dochter Rae (Tanzyn Crawford) en om niet dakloos te zijn, overnacht de mislukte schrijfster stiekem in het bejaardentehuis waar zij werkt. Clare komt pas tot inzien wanneer ze beseft dat haar jeugdzondes en foute keuzes juist belangrijke levenslessen kunnen zijn voor iemand anders.

Clare wordt nooit irritant

Door de adviescolumn en brieven van lezers krijgt Clare haar leven langzaam weer op orde, maar Tiny Beautiful Things is het leukst wanneer zij er juist een rotzooi van maakt. Kathryn Hahn weet precies de juiste hoeveelheid humor en sympathie in haar personage te stoppen zodat Clare nooit irritant wordt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Tiny beautiful things
© Hulu

Pikante busreis

Wanneer ze kritiek heeft op de vrienden van Rae vertelt de tiener dat haar voormalige beste vriendin anale seks had tijdens een busreis naar Reno. De boosheid van Clare maakt plaats voor verbazing, want waarom zou je met de bus naar Reno gaan? De gezichtsuitdrukking van Kathryn maakt dit één van de leukste scènes uit de hele serie. En haar ruzie met een populaire tiener is tegelijkertijd hartverwarmend, grappig én gênant.

Schaamteloze tranentrekker

Het is daarom zo jammer dat er in sommige afleveringen veel meer aandacht wordt besteed aan Clare’s jonge jaren. Als twintiger verloor zij haar moeder en dat had zo'n grote impact op haar dat ze volledig ontspoorde. Veel van de scènes zijn schaamteloze tranentrekkers en Sarah Pidgeon, die een jonge Clare speelt, is in tegenstelling tot Kathryn wél irritant. Met een pruillip staart de actrice voor zich uit en iedere emotie speelt ze veel te overdreven.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Tiny Beautiful Things
© Hulu

Conclusie

Tiny Beautiful Things is een dramaserie die soms iets te sentimenteel is, maar dat wordt goed in balans gehouden door een fenomenale Kathryn Hahn. De topactrice krijgt eindelijk de kans om te laten zien wat zij in haar mars heeft en is een genot om naar te kijken.

Tiny Beautiful Things is te zien op Disney+.

Meer van Disney+