Recensie The Mandalorian seizoen 3 – 'De topserie pakt uit met grotere sets, grotere veldslagen en meer verwondering'

The Mandalorian is terug! En belangrijker: baby Grogu. De twee Star Wars-helden hebben even op zich laten wachten. Brengt het derde seizoen de magie terug van de eerste twee?

The Mandalorian seizoen 3

Deze recensie is gebaseerd op de eerste twee afleveringen.

De eerste afleveringen van The Mandalorian seizoen 3 brengen al wat grote veranderingen. Ten eerste het ingewikkelde verhaal van hoe baby Grogu terug is bij Din Djarin (de echte naam van Pedro Pascals gemaskerde personage). Dat gebeurde in de spin-off Star Wars-serie The Book of Boba Fett, waarin Grogu niet voor het pad van de Jedi maar voor het pad van de Mandalorianen kiest.

Vervloekte planeet

Deze op Spartanen gebaseerde krijgerscultus staat centraler dan ooit in seizoen 3. De Mandalorian deed vrijwillig zijn helm af in seizoen 2, wat een doodzonde is onder zijn volk. Hij is verbannen totdat hij een reinigingsritueel heeft gedaan op thuisplaneet Mandalore; alleen die planeet is giftig geworden na een zeer succesvolle uitroeiingscampagne. Niettemin gaan de twee op reis naar de vervloekte planeet.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Mandalorian
© Disney

Minder western

The Mandalorian seizoen 3 is door de intergalactische reis minder een spaghettiwestern en meer een fantasy-avonturenserie. Het nadeel daarvan is dat de eerste afleveringen wat sfeer missen ten opzichte van de vorige Mandalorian-seizoenen. De beelden zijn ook iets kleurrijker geworden. Het voordeel is dat het derde seizoen nog filmischer de verschillende exotische planeten in beeld brengt. Grotere sets, grotere ruimteveldslagen, meer verwondering.

Traditioneel Star Wars

Het duo maakt al een onvergetelijke reis voordat ze ook maar in de buurt van Mandalore komen. Als The Mandalorian seizoen 3 deze lijn doorzet, wordt het meer traditioneel Star Wars. Misschien teleurstellend voor sommigen, maar wees gerust: het is nog steeds Star Wars op z’n best.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Mandalorian
© Disney

Conclusie

De eerste afleveringen van The Mandalorian seizoen 3 zijn het wachten waard. Din Djarin is nog steeds een charismatische held, de Mandalorians een fascinerende orde, en Grogu schattig genoeg dat we hem nog een extra speelgoedlijn gunnen. 

The Mandalorian seizoen 3 is te zien op Disney+. Iedere woensdag verschijnt een nieuwe aflevering.