Recensie Shotgun Wedding – ‘Weer een rampzalige bruiloft voor J-Lo’

Jennifer Lopez en huwelijken gaan hand in hand; ze is vorig jaar voor de vierde keer getrouwd, maakte in 2021 een romcom genaamd Marry Me en speelt een bruid in Shotgun Wedding, maar in deze romantische actiefilm wordt het bruiloftsfeest een ramp en dat geldt ook voor de Prime Video Original zelf.

Shotgun Wedding

Eigenlijk is het vanaf het begin al hommeles op de bruiloft van Darcy (Jennifer Lopez) en Tom (Josh Duhamel). Zij kan niet opschieten met zijn moeder (Jennifer Coolidge), hij heeft allerlei plannen terwijl zij het liefst stilletjes was getrouwd, haar moeder heeft de pik op de nieuwe vriendin van haar vader en haar vader heeft haar blitse ex-verloofde uitgenodigd.

Het is ook een puinhoop zonder piraten

We durven te beweren dat de trouwpartij van Shotgun Wedding ook een puinhoop zou zijn geworden als er geen piraten waren opgedoken, die het hele gezelschap in gijzeling nemen. Eerlijk gezegd vinden we het niet eens erg als die engerds opduiken, want de meeste van die bruiloftsgasten zijn zo irritant dat ze het bijna verdienen om afgeschoten te worden.

Een verspilling van komisch talent

Het trouwkoppel zelf is het ergste; hun gasten zijn leuker omdat ze gespeeld worden door acteurs met meer komisch talent dan Josh en J-Lo. Het is bijna een verspilling dat acteurs als Jennifer Coolidge en Sônia Braga in Shotgun Wedding nauwelijks iets te doen krijgen. Of was regisseur Jason Moore (Pitch Perfect) al bang dat ze anders de show zouden stelen?

Shotgun Wedding
© Lionsgate

Channing en Sandra waren leuker

Het geheel doet een beetje denken aan The Lost City, waarin Sandra Bullock en Channing Tatum het duo vormden dat zich moest zien te redden in een extreme situatie. Alleen hadden zij meer gevoel voor humor en is er in Shotgun Wedding nog veel meer toeval nodig om te zorgen dat de klunzen in de hoofdrol het overleven. 

Conclusie

De komische actiefilm Shotgun Wedding laat weer eens zien dat comedy moeilijker is dan mensen denken. Dat wordt hier bewezen door Josh Duhamel en Jennifer Lopez, die inmiddels genoeg ervaring hebben met romcoms en trouwrampen om beter te weten.

Shotgun Wedding is te zien op Prime Video.

Wil je nog meer over Jennifer Lopez lezen? En hoe zat het ook alweer met haar recentste bruiloft met Ben Affleck?