Jennifer Lopez ontpopt zich in Shotgun Wedding tot vechtmachine

Gooi The Wedding Planner en Die Hard in een blender, zet ‘m op tien en je krijgt... Shotgun Wedding! In deze romantische actiecomedy wordt het trouwfeest van Jennifer Lopez gecrasht door een bende brute piraten. Maar ‘Jenny from the Block’ blijkt een keiharde.

Door Redactie
Jennifer Lopez in Shotgun Wedding

Als het op trouwen aankomt, is Jennifer Lopez een absolute ervaringsdeskundige. Tel je even mee? In 1997 stapt de superster voor het eerst in het huwelijksbootje met de Cubaanse ober Ojani Noa. Vier jaar later - in 2001 - probeert ze het opnieuw, dit keer met de Amerikaanse achtergronddanser en choreograaf Cris Judd. De Puerto-Ricaanse singer/songwriter Marc Anthony is in 2004 de derde vent die Jen voor het altaar sleept. En in de zomer van 2022 trouwt ze voor de vierde keer, nu met haar oude liefde, acteur Ben Affleck. Volgens de laatste showbizz-updates houdt dit huwelijk vooralsnog wél stand.

Shotgun Wedding

Drie van de vier huwelijken mogen dan geklapt zijn, de bruidservaringen leverden ‘Jenny from the Block’ in ieder geval wel de nodige inspiratie op voor thematisch toepasselijke romcoms als The Wedding Planner (2001) en Marry Me (2022). Deze maand zien we J.Lo alwéér in een trouwjurk rondhuppelen, dit keer in Shotgun Wedding. Eigenlijk zou deze romantische actiecomedy van de Lionsgate-studio’s eerst in de bioscoop te zien zijn. Totdat Amazon van miljardair Jeff Bezos het productiehuis an offer they couldn’t refuse deed. Voor een flinke zak dollars werden de rechten gekocht, waardoor het avontuur al vanaf 27 januari te streamen is op Prime Video.

Zwaarbewapende piraten

Maar genoeg zakelijk gezever, terug naar het verhaal waarin advocate Darcy Rivera (Lopez) en de uitgerangeerde honkballer Tom Fowler (Josh Duhamel) besluiten elkaar het jawoord te geven. Als trouwlocatie wordt gekozen voor een van de mooiste eilandjes van de Filipijnen waar Tom zich ontpopt tot een heuse 'groomzilla'. Van de bloemen en de tafelsetting tot de hapjes en de muziek; álles heeft hij tot in de puntjes geregeld. Maar net als het ‘Daar komt de bruid’ klinkt, wordt het trouwgezelschap overvallen door zwaarbewapende piraten die alle gasten in gijzeling nemen. Darcy en Tom weten te ontsnappen, waarna het tijd is voor... wraak!

“Iedereen die getrouwd is weet dat een bruiloft een heugelijke, maar ook stressvolle gebeurtenis is”, zegt regisseur Jason Moore. “Juist die druk, zenuwen en chaos hebben we in Shotgun Wedding zo goed mogelijk proberen uit te venten.” En dat is gelukt, want een van de eerste gasten die op het trouwfeest arriveert, is Sean Hawkins. Deze coole playboy-ex van Darcy wordt gespeeld door... Lenny Kravitz! “Een heerlijke rol”, aldus de meervoudig Grammy-winnaar. “Ik arriveer per helikopter, heb mijn bloesje lekker open en pronk met mijn gespierde torso. Dat maakt indruk op de vrouwen en maakt de mannen onzeker. Eigenlijk speel ik dus gewoon mezelf, haha!”

Meedogenloze vechtmachine

Dé ster van de film is natuurlijk Jennifer Lopez. “Shotgun Wedding was een no-brainer”, aldus de actrice en zangeres. “Ik ben gek op romantische comedy’s. Als jonge vrouw ben ik opgegroeid met de films van Meg Ryan en Julia Roberts. When Harry Met Sally, Pretty Woman, You’ve Got Mail, Notting Hill, ik heb ze allemaal gezien. Ik hou gewoon van zwijmelfilms: joggingpak aan, popcorn erbij, zalig! Misschien heb ik er met The Wedding Planner, Maid in Manhattan en Shall We Dance? daarom zelf ook al zoveel gemaakt.”

Shotgun Wedding sprak La Lopez om meerdere redenen aan. “Het verhaal komt met een leuke ‘genderswap’”, legt de latina uit: “Niet de bruid, maar de bruidegom stelt dit keer torenhoge eisen aan het trouwfeest. Meestal zijn het de vrouwen die blijven doorzeuren en -zaniken tot alles naar hun zin is. Nu is het Josh Duhamel die streeft naar perfectie. Hij verft zelfs de ananassen in onze bruidssuite goud om zo van ons huwelijksweekend één groot glamoursprookje te maken. Maar de belangrijkste reden om Shotgun Wedding te maken, was de actie. Dat was zo lang geleden! Eindelijk mocht ik weer eens rennen, schieten en... tokkelen: heerlijk!”

Fysiek was alle actie geen probleem voor de superster die op haar 53ste nog steeds topfit is en strak in haar pels zit. Maar probeer maar eens te rennen, schieten en tokkelen met een trouwjurk aan! Gelukkig schoot de modewereld te hulp. Galia Lahav, de Israëlische couturier die ook de bruidsjurken voor Beyoncé en Paris Hilton ontwierp, maakte de prachtige outfit waarin Darcy wil trouwen. Van dit gewaad maakte kostuumontwerper Mitchell Travers weer 28 replica’s die voor de actiescènes gebruikt konden worden. “Met speciale naaitechnieken en stoffen konden deze jurken telkens worden aangepast”, aldus de designer. “Met gerafelde, gescheurde en verbrande versies konden we zo steeds een look creëren die past bij de glamheldin die J.Lo speelt.”

Het J.Lo-imperium breidt zich uit

Mede dankzij Lahav en Travers ontpopt Jennifer Lopez zich in Shotgun Wedding dus als een meedogenloze vechtmachine die als een furie over de Filipijnen raast. Het is een rol die naar meer smaakt. Natuurlijk blijft de New Yorkse ook zingen. Dit jaar zal zij haar nieuwe studioalbum This Is Me... Now releasen, de opvolger van This Is Me... Then uit 2002, waarop dertien verse tracks zullen staan. Daarnaast blijft de alleskunner gestaag verder bouwen aan haar entertainmentimperium dat verder nog bestaat uit JLo Beauty, de verzorgingslijn voor ‘een gezonde en stralende huid’ die zij in 2021 lanceerde. 

In Hollywood zet Jennifer de komende tijd vol in op actiefilms. Na Shotgun Wedding is Lopez in mei te zien in The Mother, een actiethriller van Netflix waarin zij een huurmoordenares speelt die haar dochter tegen een bende criminelen moet beschermen. Daarna is het tijd voor het scifi-avontuur Atlas (ook Netflix), met mevrouw Affleck als militair die wordt aangestuurd door ontspoorde kunstmatige intelligentie en de mens wil uitroeien. Tot slot is er nog The Godmother, een waargebeurd misdaaddrama waarin de actrice in de huid kruipt van de Colombiaanse drugsbarones Griselda Blanco. Torenhoge bodycounts en tonnen blikschade gegarandeerd: verzekeringsmaatschappijen en begrafenisondernemers zijn gewaarschuwd!

Tekst: Eric Le Duc

Je ziet Shotgun Wedding vanaf 27 januari op Prime Video

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!