Mammals

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mammals

Recensie Mammals – 'James Cordens serie begint sterk en wordt steeds slapper'

|
|

Laatste update:

Na het schofferen van restaurantpersoneel, mag James Corden nu zelf een horeca-man spelen in de nieuwe miniserie Mammals. Helaas worden hij en wij daar niet blijer van.

Het stel Jamie (James Corden) en zwangere Amandine (Melia Kreiling) kijkt uit naar een fijne vakantie aan de kust, in afwachting van hun aankomende kindje. Helaas draaien hun mooie plannen helemaal in de soep - en dat is pas het begin van de ellende voor Jamie. Binnen de kortste keren is de grote vraag: hoe goed kennen we onze partners eigenlijk?

De emoties lopen hoog op

De boel wordt nog eens extra op de spits gedreven, doordat Jamie een chefkok is, en eentje die op het punt staat zijn nieuwe restaurant te openen, zodat de emoties al snel hoog oplopen. Naast het centrale koppel, zijn er ook nog Jamie’s zus Lue (Sally Hawkins, The Shape of Water) en haar man Jeff (Colin Morgan, Belfast), die zo hun eigen (relatie)problemen hebben.

Mooi opgebouwd verhaal met afgeraffeld einde

Het is bijna te veel, dus goed dat ze het niet in een film hebben gestopt, maar in een miniserie van zes afleveringen. Hoewel het verhaal daardoor mooi wordt opgebouwd, wordt het einde snel afgeraffeld, met ook nog eens een ongeloofwaardige gebeurtenis en wat losse eindjes die gewoon blijven liggen. Alsof ze hopen daarmee een tweede seizoen van Mammals los te peuteren.

Mammals

De acteurs weten er beter raad mee dan de kijkers

Van ons hoeft dat niet. Mammals weet elementen van de romantische comedy, een spannend mysterie en een zwik drama te combineren, maar de scenarioschrijvers lijken halverwege de inspiratie kwijt te raken. Terwijl de sterke acteurs gelukkig wel raad weten met die wisselingen, geeft dat nog geen verklaring waar we nu allemaal naar zitten te kijken.

We zijn nog steeds dieren – en niet eens blije dieren

Oké, Mammals wil duidelijk laten weten dat de mens nog steeds niet boven zijn/haar/hun dierlijke instincten uit is gekomen - en dat niemand daar echt gelukkig van wordt. Maar die boodschap ligt er dan weer zo dik bovenop dat het irritant wordt. Ook omdat, voor wie het nog niet door had, de veel te nadrukkelijke liedjes dat er nog eens stevig inwrijven.

Mammals

Conclusie

In Mammals worden de personages gelijkgesteld met de zoogdieren uit de titel en dat is niet bedoeld als compliment. De kijker wordt net zomin hoog aangeslagen, want het verhaal is in irritant grote koeienletters geschreven. De miniserie begint sterk en wordt met elke afleveringen slapper.

Mammals is te zien op Prime Video

Lees verder