Recensie Doogie Kamealoha, M.D. seizoen 2 – ‘Nog steeds een lieve tienerserie die weinig indruk maakt’

De moeilijkste medische begrippen schudt wonderkind Lahela (Peyton Elizabeth Lee) zo uit haar mouw en ook een ingewikkelde operatie is een makkie voor haar. Maar van relaties heeft zij geen kaas gegeten en in het tweede seizoen van Doogie Kamealoha, M.D. is haar liefdesleven ingewikkelder dan ooit.

Doogie Kamealoha M.D. seizoen 2
© Disney+

Het eerste seizoen van Doogie Kamealoha, M.D. eindigde met het vertrek van Lahela’s vriendje Walter (Alex Aiono). Hij gaat een paar maanden naar Australië om te surfen, waardoor de twee opeens een lange afstandsrelatie hebben. Ze doen hun best om dit te laten werken, maar het is een stuk lastiger dan gedacht. Hij vertelt haar opvallend weinig over zijn avonturen Down Under en zij is bang dat ze veel te saai is voor zo’n stoere surfdude.

De tekst gaat verder onder de trailer

Driehoeksrelatie

Die onzekerheid wordt alleen nog maar erger wanneer Walter terugkeert naar Hawaï en zijn surfteam meeneemt, inclusief de blonde babe Blake (Lexie Duncan). Terwijl Lahela steeds meer twijfelt aan zichzelf krijgt ze een nieuwe patiënt genaamd Nico (Milo Manheim, die samen met Peyton te zien is in Prom Pact) en de gevoelige bad boy heeft een oogje op haar. Deze ingewikkelde driehoeksrelatie is de rode draad in het tweede seizoen en is precies het vleugje drama dat de lieve tienerserie nodig heeft.

Familievriendelijk

Doogie Kamealoha, M.D. is namelijk nog steeds een van de meest onschuldige series van het moment. Lahela is een geniale tiener die altijd het juiste doet en als ze een fout begaat, is dat op te lossen met oprechte excuses. Ook de humor is heel familievriendelijk en beperkt zich tot gekke acties van haar impulsieve vader Benny (Jason Scott Lee) en gevatte opmerkingen van dokter Lee (Ronny Chieng).

De tekst gaat verder onder de video

Licht drama

Het drama in de serie wordt ook nooit té zwaar, al worden er wel serieuze onderwerpen behandeld. Benny rouwt nog steeds om zijn overleden oom en is bang dat hij de man zal vergeten als hij verder gaat met zijn leven. En workaholic Lahela moet leren om te ontspannen en te vertrouwen op haar collega’s, terwijl ze tegelijkertijd aan haar zelfvertrouwen werkt.

Conclusie

Ook het tweede seizoen van Doogie Kamealoha, M.D. beperkt zich tot familievriendelijke humor, belangrijke levenslessen en licht drama. Dat maakt het de ideale serie om met het hele gezin te kijken, maar daardoor is de Disney+ Original ook een tandeloze tienerserie die nog steeds niet veel indruk maakt.

Doogie Kamealoha, M.D. seizoen 2 is te zien op Disney+.

Meer van Disney+