Recensie Rabbit Hole – 'Kiefer Sutherland schittert in vermakelijke thrillerserie vol vergezochte complotten'

Kiefer Sutherland (24, Designated Survivor) is op zijn best in thrillerseries waarin hij te maken krijgt met geheime diensten, foute figuren en levensgevaarlijke complotten. Rabbit Hole is weer zo eentje, maar gelukkig neemt de SkyShowtime-serie zichzelf niet té serieus.

Rabbit Hole
© SkyShowtime

De recensie is gebaseerd op de eerste vier afleveringen van Rabbit Hole.

De charmante boef John Weir (Kiefer Sutherland) verdient een dikke boterham met bedrijfsspionage. Informatiediefstal, aandelen manipuleren en nepnieuws verspreiden, zijn normale werkzaamheden voor John en zijn team. Het enige waar hij een grens trekt, is moord en het is daarom heel opvallend dat hij opeens op het nieuws verschijnt als moordenaar. Het is de ‘normaalste’ plottwist van Rabbit Hole, want het avontuur duikt al gauw de diepte in met een hoop wilde complottheorieën over de ondermijning van de Amerikaanse democratie.

De tekst gaat verder onder de trailer

Lachwekkend vergezocht

Dat klinkt anno 2023 doodeng om in een vermakelijke serie te behandelen en dat weet Rabbit Hole ook. Als slimme zet drukt het de theorieën door tot standje 11 waardoor het allemaal lachwekkend vergezocht wordt. Dit wordt versterkt door het enorme gebruik van (inmiddels alweer belegen) tech toverwoorden zoals crypto currency en NFT’s. Er is zelfs een schaduwfiguur met een internationaal crimineel netwerk.

Vaderfiguur

Rabbit Hole blijft luchtig ondanks de zware thema’s en zeer fraai geschoten actiescènes. Met name de hoofdrolspelers weten dit heel goed. Zo hebben John en z’n compagnon Hailey Winton (Meta Golding) een flirterige relatie, zelfs tijdens een levensgevaarlijke missie. Ook Edward Homm (Rob Yang) voegt de nodige droge humor toe aan het team. Het hoogtepunt is Game of Thrones-acteur Charles Dance die weer z’n meest teleurgestelde vaderfiguur speelt als John Weirs mentor Ben Wilson. Het gekibbel tussen Kiefer en hem is al reden genoeg om Rabbit Hole een kans te geven.

De tekst gaat verder onder de video

Conclusie

Kiefer Sutherland in een nieuwe thrillerserie is reden voor een feestje, ook al behandelt Rabbit Hole zeer beladen thema’s. Het blijft luchtig genoeg en weet z’n complottheorieën en plotwendingen zo te overdrijven, dat het toch vermakelijk wordt. De prima actie en andere hoofdrolspelers maken de serie af.

Rabbit Hole is te zien op SkyShowtime.

Wil je nog een spannende serie zien? Check dan The Night Agent op Netflix, van deze hit komt ook nog een tweede seizoen.