Recensie Pieces of Her – Iets te veel afleveringen en iets te weinig Toni Colette

Pieces of Her

Het is fijn dat een boek van thrillerschrijver Karin Slaughter eindelijk is verfilmd, maar een hele serie is iets te veel van het goede; Pieces of Her heeft mazzel dat Toni Collette erin zit.

Andy Oliver (Bella Heathcote) en weduwe Laura Oliver (Toni Collette) zijn allebei begaan met hun medemens; de dochter werkt bij de alarmcentrale en de moeder bij een revalidatie-centrum. Die laatste is dus geen voor de hand liggende persoon om de held te gaan uithangen tijdens een schietpartij, maar voor Andy’s verbaasde ogen gebeurt dat dus wel...

Een hoop huilen en rennen in deze boekverfilming

Het is bijna niet voor te stellen, maar de boeken van thrillerkoningin Karin Slaughter zijn nooit eerder verfilmd. Pieces of Her, de verfilming van Gespleten, is de eerste en doet even denken aan The Long Kiss Goodnight of het recente In from the Cold. De Netflix Original gaat daardoor vrij traag voor kijkers die wel eens vaker zo’n boek/film/serie hebben gezien of gelezen. Die snappen meteen dat Laura geen normale huisvrouw is en dat Andy na veel huilen en rennen zich als haar jongere versie zal ontpoppen.

 

Ze acteert met haar grote blauwe poppenogen

Helaas kan datzelfde niet gezegd worden van Andy’s vertolker, want Bella Heathcote (Dark Shadows) vertrouwt in Pieces of Her vooral op haar grote blauwe poppenogen. Ze is duidelijk een minder sterke actrice dan haar tegenspeelster Toni Collette, die laat zien hoe het moet door zowel de bezorgde moeder als de stoere held geloofwaardig over te brengen.

Pieces of her
© Netflix

Storende gestuiter door de tijd

Met die ‘dubbelrol’ is Toni Colette de belangrijkste reden om Pieces of Her (uit) te kijken en iedere keer dat de serie ‘overschakelt’ naar Bella Heathcote verslapt de aandacht. Het heen en weer gestuiter in de tijd, om Laura’s jeugd te laten zien, maakt dat er ook niet beter op. Het is eerder storend – en jammer dat er daardoor nog minder tijd voor Toni is.

 

Graag meer diepte en minder afleveringen

Pieces of Her had zich beter op moeder en dochter in het hier en nu kunnen richten. Dan hadden ze die personages en hun relatie ook wat meer diepte kunnen geven en had het de kijker meer kunnen schelen wat er met ze gebeurt. Omdat een aantal dingen voor de hand ligt, zeker als je vaker dit soort spul hebt gekeken, zijn er geen acht afleveringen nodig om het verhaal te vertellen.

pieces of her
© Netflix

De Verenigde Staten ligt ‘Down Under’

Gelukkig krijgt Toni Collette ook een aantal tegenspelers, die wel tegen haar opgewassen zijn en dat zijn de nodige mede-Aussies, aangezien Pieces of Her  in Australië is opgenomen. 'Down Under' moet doorgaan voor de VS, al had het verhaal zich ook prima in een ander land dan Amerika af kunnen spelen. Alles bij elkaar kom je met deze getalenteerde gasten de tijd wel aangenaam door.

 

Conclusie

Hoewel de serie Pieces of Her met acht afleveringen er een of twee te lang is, houdt Toni Collette ons bij de les, terwijl tegenspeelster Bella Heathcote beter weer de catwalk op kan kruipen. Door het bronmateriaal, een boek van Karin Slaughter, is het een lekker lopend thrillertje waar je niet al te veel bij hoeft na te denken.

sterren
© dpg

Pieces of Her is te zien op Netflix

 

Er is deze maand nog veel meer nieuws te genieten op Netflix. En er is op die streamingdienst altijd veel te kijken voor fans van thrillers.