Tom Ellis in Lucifer seizoen 5

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tom Ellis in Lucifer seizoen 5

Recensie Lucifer seizoen 5: deel 2 - na een slome start wordt het weer duivels leuk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Ruben Praster

Het vijfde seizoen van Lucifer begon sterk met een eerste deel vol topafleveringen. Het tweede deel neemt echter de tijd om op gang te komen en dat doet de serie weinig goed.

Het zesde seizoen van Lucifer is het allerlaatste. Om dat zo lang mogelijk uit te stellen, heeft Netflix het vijfde seizoen in twee stukken gehakt. Het eerste deel was heel erg sterk en eindigde met de komst van God zelf. Het tweede deel gaat gelijk verder, maar voelt alsnog aan als een heel nieuw seizoen, dat te langzaam op gang komt. 

Let op! De trailer zit vol spoilers!

Lucifer vs Michaël

De trailer verklapt al erg veel van het verhaal en wie verrast wil worden, kan het filmpje beter niet kijken. Het geeft ook geen goed beeld van de tweede helft van seizoen 5. De strijd tussen Lucifer en Michaël speelt maar een kleine rol in het verhaal en ook God's aanwezigheid is niet de grote gebeurtenis waar al sinds het begin naartoe werd gebouwd. 

Het familiediner

Na een ongemakkelijk familiediner - wat misschien wel het hoogtepunt is van de nieuwe afleveringen - worden alle belangrijke gebeurtenissen uit het eerste deel van seizoen 5 even snel opgelost. Het is tijd om nieuwe verhalen te vertellen! Met zijn diepe stem en vriendelijke blik is Dennis Haysbert perfect gecast als God, maar zijn rol is vooral komisch. Hij is geen vijand van Lucifer, maar een wereldvreemde oude man. 

Recensie Lucifer seizoen 5: deel 2 - na een slome start wordt het weer duivels leuk

Musical?!

Wie hoopt op een epische strijd zal teleurgesteld zijn, maar wie hoopt op klassieke Lucifer-afleveringen zal óók teleurgesteld zijn. Aflevering 9 is erg sterk, maar aflevering 10 is een musical en zit propvol popliedjes. Tom Ellis heeft een hypnotiserende stem en is fijn om naar te luisteren, maar dat geldt niet voor de rest van de cast.

Detective Douche

Aflevering 12 is ook weer erg experimenteel. Daarin staat Dan 'Detective Douche' Espinoza centraal. Hij reist naar Mexico om een bevriende collega te helpen. Dat mondt uit in een komische misdaadthriller. Het verhaal wordt al snel flauw en ongeloofwaardig, met een makkelijk einde. De schrijvers van Lucifer kunnen veel beter dan dit. 

Recensie Lucifer seizoen 5: deel 2 - na een slome start wordt het weer duivels leuk

Formule 

Gelukkig wordt het daarna weer beter. Lucifer is een serie met een formule. Je hebt een moordzaak als achtergrond, de relatie tussen Lucifer en Chloe als rode draad en tussendoor wat bovennatuurlijk drama. Die formule komt vanaf aflevering 13 gelukkig wat meer terug. Vooral de laatste twee afleveringen zijn precies wat je verwacht van deze Netflix Original.

De keuze van Netflix

Het is niet heel vreemd dat er een aantal zwakke afleveringen tussen zitten. De bedoeling was dat seizoen 5 uit tien afleveringen zou bestaan. Toen Neftlix besloot het seizoen in twee stukken te verdelen, moesten er opeens zes nieuwe verhalen bij worden geschreven. Het is heel duidelijk welke dat zijn. De keuze van Netflix zorgt jammer genoeg voor een onevenwichtig seizoen. 

Recensie Lucifer seizoen 5: deel 2 - na een slome start wordt het weer duivels leuk

Tom en Dennis

Los van dit minpunt is Lucifer nog steeds een heerlijke serie met een glansrol voor Tom Ellis. Hij heeft perfect in de vingers hoe hij Lucifer moet spelen en wisselt met het grootste gemak van comedy naar drama. Hetzelfde geldt voor Dennis Haysbert. De twee hebben ook een leuke chemie. Het is jammer dat er niet meer met die dynamiek is gedaan. 

Conclusie

Deel 2 heeft een slome start, maar een sterke afsluiter. Aan het einde wordt echter wel duidelijk dat de koek op is. Het is goed dat de Lucifer eindigt met een zesde seizoen, dat zich beperkt tot tien afleveringen. Als Netflix geen extra afleveringen had besteld, was dit vijfde seizoen een stuk beter geweest. 

Recensie Lucifer seizoen 5: deel 2 - na een slome start wordt het weer duivels leuk

Het complete vijfde seizoen van Lucifer is te zien op Netflix.

Mis je Tom Ellis nu al? Bekijk dan deze 15 sexy momenten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder