Zó loopt het af tussen Arjan en Maurice in Married at First Sight

Arjan en Maurice in Married at First Sight

Het gaat tot nu toe best wel lekker met de meerderheid van de Married at First Sight-koppels. Arjan en Maurice zijn alleen een grote uitzondering op die regel. De nieuwste aflevering geeft het verlossende antwoord: gaan ze door of toch niet?

Let op, dit artikel bevat spoilers voor de nieuwste aflevering van Married at First Sight, die vandaag op Videoland verscheen.

Nou, Arjan legt een bommetje onder het experiment! Hoewel hij eerder al leek te verklappen dat het niets is geworden met Maurice, blijkt nu dat dat inderdaad zo is - én dat hij er nog erger aan toe is dan gedacht. Zo kreeg Arjan na het crisisbezoek van Carlo Boszhard een derde (!) paniekaanval en moest hij zelfs naar de dokter. Er bleek niets aan de hand, maar hij heeft daar wel flink kunnen uithuilen, zo vertelt 'ie. De beslissende woorden vallen al snel: nee, Arjan ziet niets meer in de match met Maurice en reist niet af naar Porto voor de 'huwelijksreis'.

Zó loopt het af tussen Arjan en Maurice in Married at First Sight

'Broer'

Cupido schoot met een losse flodder, kunnen we wel concluderen. Arjan legt uit dat het nooit iets kan worden met Maurice: hij ziet 'm als een soort broer. "Ik val op een man en die man mag helemaal anders zijn dan ikzelf. Maar als je de trouwceremonie binnenloopt en je ziet bijna je broer staan... Ik ben nog nooit zó geschrokken." Het intieme van een relatie, bijvoorbeeld, is iets wat hij nooit met Maurice kan ontdekken. "Ik zie mezelf niet met een broer of met een familielid in bed liggen en intiem zijn, wat voor mij wel een waarde is die ik heel belangrijk vind."

Reactie Maurice

Gedurende de aflevering krijgen we een paar scènes met Maurice te zien en die zijn stuk voor stuk... vrij emotioneel, wat natuurlijk begrijpelijk is. Hij zit nog steeds moederziel alleen in Porto, wachtend op het verlossende antwoord: komt Maurice nog? Nee dus. Op een terrasje krijgt Maurice een brief van Arjan waarin staat dat het niets gaat worden tussen hen. Wellicht komt er nog een vriendschap uit, maar zeker niet meer. De emotie van Maurice maakt al vrij snel plaats voor frustratie.

'Geflopt'

Maurice stoort zich enorm aan de brief. Er staat volgens hem niet in waarom Arjan nu écht stopt met het experiment. Hij lucht zijn hart wanneer hij belt met zijn hartsvriendin. "Hij had beter drie zinnen kunnen schrijven: 'Maurice, ik vind je niet leuk, ik wil niet verder, ik komt niet, punt.' Dan had ik veel meer gehad dan wat ik nu krijg." Het steekt hem dat zijn soon to be ex-man het experiment 'afkapt' met een brief. "Het blijft wel enorm kut", zegt Maurice met tranen in zijn ogen. "Dat hele experiment is gewoon geflopt. Maar je blijft wel mens, weet je? Zo ga je niet met mensen om."

Zó loopt het af tussen Arjan en Maurice in Married at First Sight

De frustraties beginnen er ondertussen écht uit te komen bij Maurice en de hartsvriendin. Ze vinden dat Arjan het experiment geen kans geeft. Maurice wordt emotioneel als hij bedenkt dat zijn ouders bij de trouwceremonie waren. "Mijn ouders zijn hobbels over gegaan om hier naartoe te komen, die mensen zetten zich met 200% in, met de juiste intentie en dan flikt 'ie godverdomme dit." Hij voelt zich eigenlijk 'genaaid' door Maurice. Zijn ouders en familie moesten misschien een beetje overtuigd worden om mee te gaan in het experiment, maar: "Zij zaten er wél en degene die mij dit, in mijn optiek, 'aandoet': daar heb ik geen familie van gezien.'"

De experts reageren

Het is voor het eerst dat een match zó snel uit de bocht vliegt door een deelnemer en dat verbaast de matchmakers van MAFS. "We hebben geen enkel signaal kunnen oppikken waarin we zagen dat dit had kunnen gebeuren", aldus expert Patrick van Veen. Het team zoekt ook nog naar een verklaring, maar tast nog een beetje in het duister. "Je geeft het experiment op en juist daar was een hoog commitment van beiden."

Volgende week zien we - en dan hebben we het over de Videoland-aflevering, die een week vooruitloopt - hoe Arjan en Maurice naast elkaar plaatsnemen. De twee hebben meer dan genoeg te bespreken, maar een sprankje hoop hebben we eigenlijk niet meer: Maurice deed zijn trouwring al af in Porto...

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast (vooruit) bij Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.