Mark Hamill en Carrie Fisher als Luke en Leia Skywalker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mark Hamill en Carrie Fisher als Luke en Leia Skywalker

Gerucht: zo komen Luke en Leia terug in Star Wars: The Rise of Skywalker

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Eerder leek al uit te lekken hoe Emperor Palpatine precies terugkeert in Star Wars: The Rise of Skywalker. Nu kunnen we daar eindelijk meer info over Luke en Leia Skywalker aan toevoegen! 

We weten namelijk dát broer en zus terugkeren, maar hoe bleef nog een beetje vaag. Luke (Mark Hamill) ging namelijk dood in The Last Jedi en Leia kan natuurlijk niet meer vertolkt worden door Carrie Fisher na haar onfortuinlijke dood eind 2016. Toch komt ze door een mix van stand-ins en archiefbeeld terug en nu weten we wellicht wat meer over de rollen! 

Flashback 

Volgens een nieuw gerucht (via Cinemablend) opent The Rise of Skywalker met een zéér tof klinkende flashback-scène op een planeet vol bomen waarin Luke en Leia tegen elkaar duelleren met lightsabers. Wanneer ze hun helmen afnemen, zie je pas dat het om de Skywalkers gaat. Saillant detail: ze zien er net zo jong uit als in Return of the Jedi. Oftewel: het lijkt dat Star Wars weer gaat 'de-agezen' (de gezichten jonger maken met CGI). We gaan er overigens vanuit dat Luke (als Force Ghost) en Leia ook gewoon in hun huidige vorm opduiken. 

De-aging

En dat zou uiteraard niet voor het eerst zijn. Leia speelde in Rogue One: A Star Wars Story een korte cameo. Hierin zag ze eruit als haar jonge zelf anno A New Hope. Hoe de makers dat toen aanpakten? Ze plakten de 'digitale gelijkenis' van Leia op actrice Ingvild Delia. Mocht het nieuwe gerucht kloppen, kwam er waarschijnlijk weer een stand-in aan te pas. Carrie Fishers dochter Billie Lourd fungeert in Rise of Skywalker óók als stand-in voor haar moeder en uiteraard kruipt ze ook weer in de huid van Resistance-luitenant Connix. 

Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker draait vanaf 18 december 2019 in de bioscopen. 

Lees verder