Zimra Geurts en Tim Hofman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zimra Geurts en Tim Hofman

Zimra Geurts reageert op oude, vrouwonvriendelijke uitspraken Tim Hofman

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Voormalig Playmate en Geenstijl-verslaggeefster Zimra Geurts dook de afgelopen dagen weer even op in een heel oud filmpje dat rondging op sociale media. Hierin zien we dat uitgerekend #BOOS-presentator Tim Hofman haar nogal vrouwonvriendelijk toespreekt. Zimra vergeeft het Tim, zegt ze in een reactie.

Reactie Tim Hofman

In deze backstage-beelden van Spuiten en Slikken uit 2012 horen we Tim onder meer zeggen: "Ik heb een tip: laat een tiet zien". En dat terwijl Tim net de Voice-beerput rondom seksueel wangedrag heeft geopend met zijn veelgeprezen, diepgravende aflevering van #BOOS. De presentator schaamt zich voor de beelden, zei hij gisteren in het AD. "Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme, en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast."

Reactie Zimra Geurts

Zimra verwijt Tim niets. "Ik zie vooral twee jonge mensen die denken dat als ze lompe, domme opmerkingen maken, ze door anderen zullen worden gezien als 'cool' en 'tof' en dat mensen ze dan zullen mogen", verklaart ze de beelden in een reactie op Insta. "Ik zie twee jonge mensen die gedrag kopiëren waarmee zij zelf zijn opgegroeid. In die tijd waren er (en nu nog) zoveel ontzettend lompe programma's waarin mensen de domste dingen deden, in de trant van 'ja dat is cool, dan ben je tof' als je daaraan meedoet en je je zo gedraagt.

"Ik vergeef het Tim en ik vergeef het ook mezelf dat ik me zoveel dommer heb voorgedaan dan ik ben. En ben dankbaar voor de leerlessen die het ons geeft."

Zimra over #BOOS

Zimra stoort zich aan mensen die Tim nu heel erg voor de bus gooien. "Als je dus zelf een keer verkeerde opmerkingen hebt gemaakt, dan verlies je daarmee het recht om op een later moment in je leven een zéér waardevolle documentaire te maken over verkeerd gedrag?" Dan zouden er 'nooit meer documentaires gemaakt kunnen worden', stelt ze. We zijn allemaal wel eens op iets terug moeten komen, gaat Zimra verder. "Het is vooral bij de meesten niet vastgelegd op camera en voor altijd terug te vinden op internet. Dus dat is wel weer lekker makkelijk oordelen vanaf je toetsenbord."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder