Is met Rutger Castricum en Roxane Knetemann in De Gevaarlijkste Wegen een nieuwe televisieduo geboren?

Roxane Knetemann is al lang niet meer alleen 'de dochter van' of 'die wielrenster'. Sinds haar optredens bij Vandaag Inside en als commentator bij de NOS valt ze steeds meer op. En na haar gevaarlijke rit met Rutger Castricum door de Marokkaanse bergen in De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld zit er misschien nog wel meer in het mediavat voor haar.

Rutger Castricum en Roxane Knetemann in De Gevaarlijkste Wegen

De makers van De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld zetten soms bijzondere duo's bij elkaar, waarvan we nog maar moeten afwachten of het wat wordt. En dat levert soms spraakmakende televisie op. Zo zagen we een rit met Emma Wortelboer en Diederik Gommers nou niet direct zitten, maar bleek het toch best interessant. En ook de niet meer gecancelde Bilal Wahib maakte best wat nieuws met zijn autorit met Gwen van Poorten. Het duo van vanavond, Powned-gezicht Rutger Castricum en oud-wielrenster Roxane Knetemann bleken een hele fijne klik te hebben.

Toch een BN'er?

Eerder zei Roxane nog dat ze de BN'er-wereld maar niets vond, maar vanavond bleek ze daar toch weer anders over te denken. Want hoewel ze sinds haar wielrencarrière ook in de jeugdzorg werkte, trekt de media haar toch. Ze maakte al furore bij Vandaag Inside aan tafel en zit sinds enige tijd ook bij de NOS als commentator. En toen Rutger er naar vroeg, bleek toch dat ze die wereld wel heel erg interessant vindt. En ze zou er dan ook graag in doorgaan.

Emotionele rit

Uiteraard spraken de twee ook over haar bijzondere familie. Vader Gerrie Knetemann was een beroemd wielrenner en als Rutger naar hem vraagt wordt het al snel emotioneel. "Heeft je vader je succes nog meegemaakt", vraagt Rutger. Het maakt Roxane ongemakkelijk, ook omdat ze zelf vindt dat ze niet zo succesvol is geweest. En dan moet ze de auto even stil zetten, omdat ze overmand wordt door emoties. Als iemand de vraag stelt "miste je hem niet?", dan vraag je er natuurlijk ook wel om. "Tuurlijk had hij daar gewoon moeten zijn", antwoordt ze in tranen. Gerrie overleedt in 2004 op 53-jarige leeftijd na een longembolie tijdens een fietstocht.

Openhartig

"Ik was gewoon een kutwijf", vertelt Roxane aan Rutger, die in interviewermodus is gegaan en rustig af en toe een vraag op haar afvuurt. Ze is opvallend openhartig, waardoor veel kijkers erg enthousiast zijn over de chemie tussen de twee. Veel van hen zien een voortzetting van hun 'samenwerking' dan ook wel zitten. Of de twee daar zelf ook zin in hebben is niet bekend.

De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld zie je op zondagavond rond 21.15 uur op NPO 3.