Het Perfecte Plaatje: zijn er ook beveiligers mee op reis?

In Het Perfecte Plaatje Op Reis toeren BN’ers door Kaapstad om de mooiste foto’s te schieten. Een schitterende reis, maar de stad staat niet bepaald bekend om haar veiligheid. Zijn er eigenlijk beveiligers mee? Veronica Superguide zocht het voor je uit. 

Het Perfecte Plaatje Op Reis
© RTL

Wij spraken de maker van het programma, die verklapt dat er voldoende beveiligers op locatie worden ingehuurd. Eerder vertelde hij al hoe lang de opnames duren. Met de beveiliging zit het wel goed, want een deel van het productieteam van Het Perfecte Plaatje Op Reis gaat voorafgaand aan de opnames polshoogte nemen. Samen met ‘fixers’ - lokale mensen die de crew tijdens televisieproducties ondersteunen - wordt gekeken of de plek geschikt is voor de shoot, maar ook de veiligheid wordt beoordeeld. “Als het er in potentie niet veilig genoeg is, dan laten we de locatie direct gaan. We nemen geen enkel risico’”,  legt Sebastiaan Spaan, Head Of Television bij ITV Studios Netherlands uit. 

Is Eloise veilig?

Hoe ziet die beveiliging er dan uit? Worden de fotografen in wording constant omgeven door enorme kleerkasten? Allesbehalve dat. De meeste locaties waren al veilig geschat. “Maar bij de minste twijfel over veiligheid schakelen we beveiliging in. Incidenteel reden we door een omgeving die bekend staat om risicovol, dus dan regelden we beveiligers die voor- en achter de kandidaten aanrijden”, legt Sebastiaan uit.

Hotels bekijken

De programmamaker vertelt dat zelfs de hotels op voorhand bekeken worden om de veiligheid te beoordelen. En ‘gravinfluencer’ Eloise van Oranje, krijgt zij extra kleerkasten tijdens het fotograferen? “Nee, we behandelen Eloise precies hetzelfde als de andere acht kandidaten. Ze is echt één van de acht.”

Weg met de glitter en glamour

Vorig jaar verscheen Het Perfecte Plaatje Op Reis in Argentinië en in het huidige seizoen moeten de deelnemers dus in Zuid-Afrika fotograferen. Waarom is er eigenlijk een versie van het programma in het buitenland? “RTL vond het tijd voor een nieuwe serie, maar dan met een ander smaakje”, legt Sebastiaan uit. “De ‘gewone’ editie was al zo’n succes, maar BN’ers op reis zorgen voor een speciale groepsdynamiek.” Wie denkt dat het slechts een paar weken in het buitenland vertoeven is, heeft het mis. “Je gaat gewoon aan het werk als fotograaf. Het is geen glitter en glamour.”

Het Perfecte Plaatje is iedere woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.