Bijzondere shoot in Het Perfecte Plaatje op Reis: 'Tranen van ontroering'

Het is iedere week weer lachen geblazen tijdens Het Perfecte Plaatje, maar de aflevering van vanavond had een zware lading. De deelnemers trokken de sloppenwijken van Zuid-Afrika in en dat levert pijnlijke verhalen en heftige platen op. Ook kijkers zijn onder de indruk van de shoot.

Het Perfecte Plaatje
© RTL

Zuid-Afrika is prachtig met een overweldigende natuur en een interessante cultuur. Het land kent natuurlijk ook een nare geschiedenis die zijn sporen heeft achtergelaten. Het land kampt nog altijd met veel armoede en leed. Daarom staat de aflevering deze week deels in het teken van het goede doel Kinderfonds MAMAS. Aan de fotografen van Het Perfecte Plaatje op Reis de taak om alle liefde van de vrijwilligers vast te leggen op de gevoelige plaat.

Heftige verhalen

De bijzondere shoot emotioneert de deelnemers dan ook enorm. Zo krijgen Rob en Tatum een kijkje in een tehuis voor jonge kinderen en zien ze een therapieruimte. Het drukt ze met de neus op de feiten wanneer ze horen dat veel van deze kinderen in het verleden zijn misbruikt.

Tranen

Ook kijkers zijn onder de indruk van de speciale shoot. "De foto's interesseren me hier het minst. Wat doen deze mama's en papa's bijzonder en belangrijk werk", schrijft een kijker op Twitter. Waar we vorige aflevering konden schaterlachen van de hilarische momenten, is dat nu wel even anders. "Van tranen van het lachen vorige week naar tranen van ontroering deze week", zegt een kijker. "Zo mooi om kinderen, die zoveel meegemaakt hebben, te zien stralen."

Niets missen? Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Het Perfecte Plaatje op Reis via onze overzichtspagina!

Het Perfecte Plaatje is iedere woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.