Bijzonder moment voor Rick Brandsteder in Het Perfecte Plaatje

In dit speciale seizoen van Het Perfecte Plaatje leggen de BN’ers niet het grijze Holland, maar het zonnige Zuid-Afrika vast op de gevoelige plaat. Een land dat voor deelnemer Rick Brandsteder, om verdrietige redenen, altijd speciaal zal blijven.

Het Perfecte Plaatje
© RTL

Niet lang geleden zat hij nog in een afkickkliniek in Zuid-Afrika om zijn hardnekkige alcoholverslaving de nek om te draaien. “Ah de tafelberg”, begint Rick terwijl hij het uitzicht in zich opneemt. “Meteen het gevoel dat ik in Zuid-Afrika ben.” 

Geen welkomsdrankje

Rick besluit, meteen al in de eerste aflevering, het ijs te breken. “Ik zie dat ik geen welkomstdrankje heb", grapt hij naar Tijl.“Fijn dat je het zelf benoemt”, kaatst Tijl terug, “we moeten het even uit de weg hebben. Jij was in Zuid-Afrika omdat je iets wilde aanpakken.” 

The Universe & Rick

Rick laat weten dat hij een ‘ontdekkingsreis’ naar zichzelf gedaan heeft en dat die goed is verlopen. “Ik heb mezelf teruggevonden.” Hij is dolblij om weer terug te zijn. “Alsof het zo moest zijn ofzo, alsof the universe met me mee kijkt en dit mij gunt, ik ben een gelukkig man.”

Het Perfecte Plaatje is iedere woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.