Edward Norton en Mark Ruffalo

Veronica Superguide logo
Edward Norton en Mark Ruffalo

Zo had Edward Norton eruit kunnen zien als Hulk in Avengers: Endgame

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Voordat Mark Ruffalo in de huid van Hulk kroop in The Avengers (2012), speelde Edward Norton Bruce Banner in The Incredible Hulk (2008), één van de eerste MCU-films. Een fotoshoppende Marvel-fan showt ons nu hoe Norton eruit had kúnnen zien als Smart Hulk in Avengers: Endgame

En... wow! Los van het hap-snap-photoshop-werk, is het vooral een vrij hilarisch beeld. Het is dan ook niet gek dat op Reddit - waar Marvel-fan Muhammed Aktunç zijn creatie plaatste - de eerste reactie luidt: 'Thanks, I hate it!'Kijk en huiver: 

Zo had Edward Norton eruit kunnen zien als Hulk in Avengers: Endgame

Waarom ging Edward Norton weg?

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waarom Norton niet terugkwam voor The Avengers. Volgens geruchten wilde The Incredible Hulk-regisseur Louis Leterrier meteen al Mark Ruffalo hebben voor de solo-film, maar vond Marvel Studios dat er een bekendere acteur moest komen. Op de set zou het vervolgens nogal grimmig zijn geweest tussen Norton en Leterrier. Uiteindelijk kwam Ruffalo met de eerste Avengers alsnog aan boord van de MCU-trein. 

Hulk in Avengers: Endgame

In de vijf jaar tussen Infinity War en Endgame wist Bruce Banner zichzelf te fuseren met Hulk. Deze 'Smart Hulk' combineert de krachten en persoonlijkheden van beide alter ego's en ziet er dus ook wat 'menselijker' uit. Tenminste, als de CGI helemaal af is, zoals we in Endgame zagen. Toen Marvel Studios de film opnieuw uit ging brengen om nog meer centen te verdienen, plakten ze er een deleted scene met Hulk aan vast. Dat hadden ze beter niet kunnen doen: de Hulk die we daar zagen, was een verschrikkelijk gedrocht dat nog niet af was! (dan nog liever de versie hierboven)

She-Hulk 

Of de nieuwe Smart Hulk nog ergens opduikt, moeten we nog maar afwachten. Ruffalo komt nog nergens voor in Marvels uitgebreide MCU-plannen voor de komende jaren. Wel krijgt She-Hulk een eigen Disney+-serie. In de comics is dit personage, Jennifer Walters, het nichtje van Bruce, dus hopelijk mag Ruffalo zijn rol hier weer oppakken! 

Lees verder