Zendaya

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zendaya
Hollywood

Zendaya breekt bijzonder Emmy-record

|
|

Laatste update:

Zendaya pakt een mooi Emmy-record: ze is met haar 25 jaar de jongste producer ooit die voor de award is genomineerd!

Dinsdag werden de nominaties voor de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen bekendgemaakt. In totaal sleepte de zangeres en Euphoria-actrice drie nominaties in de wacht.

Laat de Emmy's maar komen!

Naast dat ze met haar rol in Euphoria voor beste hoofdrolspeelster (waar ook de nodige kritiek op kwam) in een dramaserie werd genomineerd, dingt Zendaya met twee nummers ook mee naar een Emmy in de categorie beste muziek en songtekst. De zangeres schreef de nummers Elliot's Song en I'm Tired. Ze neemt het hiermee als producer op tegen muziek uit de series This Is Us, Schmigadoon! en The Marvelous Mrs. Maisel.

Beste hoofdrolspeelster

In de strijd om beste hoofdrolspeelster neemt Zendaya het op tegen Jodie Comer (Killing Eve), Laura Linney (Ozark), Melanie Lysnkey (Yellowjackets), Sandra Oh (Killing Eve) en Reese Witherspoon (The Morning Show). In 2020 won Zendaya op destijds 24-jarige leeftijd al de Emmy voor beste hoofdrolspeelster in een dramaserie. Ze was daarmee de jongste winnares in die categorie ooit.

Met haar nominaties voor haar acteerwerk en haar muzikale bijdragen is Zendaya nu volgens vakblad Variety bovendien de eerste zwarte vrouw die in hetzelfde jaar voor beide categorieën is genomineerd. Ook is ze de jongste actrice ooit die twee keer genomineerd is voor een Emmy voor beste hoofdrolspeelster.

Squid Game

Nog een bijzonder moment bij de Emmy-nominaties: Als eerste niet-Engelstalige serie ooit is Netflix-kanon Squid Game genomineerd voor een Emmy in de categorie beste dramaserie. Daar neemt de verrassingshit van 2021 het op tegen Euphoria, Better Call Saul, Ozark, Severance, Stranger Things, Succession en Yellowjackets.

Emmy-nominaties 2022

Hieronder zie je de allerbelangrijkste nominaties op een rijtje:

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: Veronica Superguide/ANP

Lees verder