Zack Snyder stopt met Justice League vanwege overlijden dochter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zack Snyder stopt met Justice League vanwege overlijden dochter

Zack Snyder stopt met Justice League vanwege overlijden dochter

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Zack Snyder legt zijn werkzaamheden als regisseur van superheldenfilm Justice League neer om de dood van zijn dochter te kunnen verwerken. Avengers-regisseur Joss Whedon neemt het stokje over.

Zelfmoord 20-jarige dochter

Snyder verloor zijn dochter Autumn in maart. In eerste instantie kozen hij en zijn vrouw Deborah (de producent van de film) ervoor om de zelfmoord van de 20-jarige uit de publiciteit te houden. Alleen een kleine groep vrienden en familie wist van haar overlijden. De productie van Justice League werd toen twee weken stopgezet.

Snyder trekt zich terug

Nu stopt Snyder toch definitief. Hij verklaart tegenover The Hollywood Reporter dat hij zich eerst volop zijn werk stortte. "Ik dacht dat ik mijn gedachten kon verzetten door mij volledig met werk bezig te houden." Toch is hij van gedachten veranderd. “Ik heb besloten mij terug te trekken uit de film om bij mijn familie te zijn, bij mijn kinderen die mij echt nodig hebben. Ze hebben het allemaal heel moeilijk. Ik heb het heel moeilijk”, aldus de regisseur.

Joss Whedon

Joss Whedon, die ook Marvels The Avengers en Avengers: Age of Ultron regisseerde, zal Snyders taken overnemen. Whedon was al eerder betrokken bij het project en schreef zelfs al een aantal scènes voor Justice League. De regisseur gaat een paar daarvan filmen en zal ook voor een groot deel van de post-productie verantwoordelijk zijn. Vorige maand werd er tevens aangekondigd dat hij een Batgirl-film gaat maken voor Warner Bros en DC. 

Onder anderen Henry Cavill, Ben Affleck en Gal Gadot keren in Justice League terug als Superman, Batman en Wonder Woman. 

Lees verder