Wow: Trailer van Pixar's Lightyear vestigt record

Door Redactie
Wow: Trailer van Pixar's Lightyear vestigt record

Onlangs kwam Pixar met de eerste trailer van de film Lightyear. Slechts 24 uur na de release van de trailer werd er al een record gevestigd!

To infinity and...

Laten we even beginnen bij het begin. Lightyear is een opkomende animatiefilm van Pixar en gaat over Buzz Lightyear, het maatje van cowboy Woody uit de Toy Story-films. Of nou ja, niet helemaal: het verhaal gaat over de avonturen van de 'echte' astronaut, waar de pop Buzz Lightyear uit Toy Story op gebaseerd werd. Niet dat Buzz Lightyear echt bestaan heeft, al is het personage wel een hommage aan astronaut Buzz Aldrin, die wél echt bestaan heeft. Volg je het nog? Hoe dan ook, niemand minder dan Captain America Chris Evans zal Buzz Lightyear een stem geven in de nieuwe film.

Record

Onlangs werd dus een eerste trailer van de film uitgebracht en die werd binnen 24 uur meer dan 84 miljoen keer bekeken! De enige Pixar-trailer die in het eerste etmaal meer werd bekeken was The Incredibles 2maar liefst 114 miljoen keer. Lightyear laat hiermee wel trailers als die van Toy Story 4 (62 miljoen) en Soul(32 miljoen) achter zich. Waar die 84 miljoen mensen dan naar hebben gekeken? Nou, kijk zelf maar!

In Amerika vliegt Lightyear in juni 2022 de (Amerikaanse) bioscopen in. Dat is slechts een paar maanden na de Pixar-film Turning Red, die vanaf maart te zien zal zijn. Veel om naar uit te kijken voor de animatie-fans, dus!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.