Woont Raven van Dorst écht op de boerderij?

In NPO 3-kijkcijferknaller Boerderij van Dorst ontvangt Raven van Dorst elke week een BN'er-duo op diens boerderij. Maar... woont Raven er ook écht of toch niet helemaal?

Raven van Dorst Boerderij van Dorst
© Annemieke van der Togt

Natúúrlijk slapen Raven en hun gasten ook écht op de boerderij tijdens de opnames. Of dat óók zo is als de camera's niet meer rollen? Daarover later meer. Rondom seizoen 1 van Boerderij van Dorst - lees hier meer over het succes van het interviewprogramma - ging Raven er in ieder geval vól voor, zo vertelde die toen in een interview met Veronica Superguide. "Ik liep al een tijdje rond met het idee om buiten de stad te gaan wonen en iets meer zelfvoorzienend te gaan leven."

Boerderij van Dorst seizoen 1

Door de pandemie kwam dat plan in een stroomversnelling. "Het leek me goed om dat leerproces in te gaan: zelf groenten verbouwen, dingen opknappen, in de weer met geiten en kippen. Dus nu woon ik sinds april het leeuwendeel van mijn tijd op die boerderij." Tegenwoordig zit dat toch anders.

Douwe Bob, Katja Schuurman en Raven van Dorst
© BNNVARA/Witte Geit

Woont Raven nu ook nog op de boerderij?

De vlag hangt er nu... iets anders bij, blijkt uit navraag van Veronica Superguide. En dat heeft alles te maken met Ravens rockmetalband Dool. "Raven heeft in het eerste seizoen veel tijd op de boerderij doorgebracht en woonde er afwisselend met diens woning in Rotterdam. Nu de samenleving weer open is gegaan, en de concertzalen ook, betekent dat dat Raven weer kan optreden met de band. Die is dus nu minder op de boerderij en weer meer met muziek bezig", legde een woordvoerder van BNNVARA aan ons uit.

En hoe zit het met de dieren?

En eh: wie zorgt er eigenlijk voor die lieve boerderijbeesten als Raven er niet is? Die kunnen natuurlijk niet aan hun lot worden overgelaten. "Als die er niet is, worden de zorgen overgenomen door deskundige mensen rond de boerderij (die ons ook al vaak helpen met van alles en nog wat door het jaar heen), zoals de buren die een zorgboerderij runnen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij komen vaak helpen en houden tijdens afwezigheid een oogje in het zeil." Niets aan het handje dus - de boerderij blijft gewoon up and running, zelfs als de boer des huizes er niet is!

Eva Jinek en geit in Boerderij van Dorst
© BNNVARA / Witte Geit

Boerderij van Dorst zie je elke woensdag om 20.25 uur op NPO 3.