Wonder Woman-regisseur breekt record

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wonder Woman-regisseur breekt record

Wonder Woman-regisseur breekt record

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Superheldenfilm Wonder Woman heeft dit weekend bijna 90 miljoen euro opgebracht in de Amerikaanse bioscopen. Regisseur Patty Jenkins breekt daarmee een record: niet eerder haalde een film van een vrouwelijke regisseur zoveel op in een openingsweekend.

Oscar

Het record stond tot nu toe op naam van Sam Taylor-Johnson voor Fifty Shades of Grey. Die film haalde in 2015 85 miljoen op in het eerste weekend in de Amerikaanse bioscopen. Wonder Woman is de eerste film die Jenkins maakte in veertien jaar. Haar vorige was Monster, waarvoor Charlize Theron een Oscar won.

Justice League

Internationaal haalde Wonder Woman, met Gal Gadot in de titelrol, nog eens 110 miljoen euro op. Met die cijfers mag de film zich volgens de L.A. Times de eerste superheldenblockbuster met een vrouwelijke hoofdrol noemen. Gadot zal dit najaar opnieuw als Wonder Woman te zien zijn in de superheldenfilm Justice League.

Kogels

Wonder Woman vertelt hoe Diana, prinses van de Amazones, uitgroeit tot de legendarische DC-heldin. Ze laat het paradijselijke eiland waar ze is opgegroeid achter om mee te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Tussen de rondvliegende kogels door wordt ze verliefd op een Amerikaanse piloot (Chris Pine).

Wonder Woman draait in Nederland vanaf 15 juni in de bioscoop.

Lees verder