Willibrord Frequin in Shownieuws.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Willibrord Frequin in Shownieuws.

Willibrord Frequin tóch niet met pensioen: 'Ik mis mezelf op tv'

|
|

Laatste update:

Precies een dag nadat de beruchte presentator bij Johnny de Mols talkshow HLF8 aankondigde dat hij never nooit meer op televisie te zien zou zijn, stond Willibrord met z'n bakkes vol in beeld bij Shownieuws. Volgens de tachtigjarige (dus nog geen ex-)presentator “missen mensen hem”.

'Voor veel mensen ben ik een held'

“Ik heb echt tientallen telefoontjes gehad en sms’jes van mensen die niet willen hebben dat ik stop. Ja, ze missen me, kun je nagaan. Ik mis mezelf wel soms op tv. Voor veel mensen ben ik een held omdat ik voor mensen opkwam die het slecht hadden. Dat gebeurt niet meer.”

Héél inconsequent

Willibrord snapt zelf ook wel dat zijn aankondiging om te stoppen een beetje – ehm – ongeloofwaardig is. “Ik zit in enorme gewetensnood, ik heb gisteren gezegd: ‘ik stop ermee’. En dan sta jij weer hier, toch weer voor Shownieuws. Hoe inconsequent kun je zijn.” De beruchte presentator had al vaker aangegeven he-le-maal klaar te zijn met televisie. 

Hint op een comeback

Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven denkt te weten wat Willibrords next move is: een rol in de nieuwe talkshow van VI. “Hij hint op een comeback in de dagelijkse talkshow die Wilfred Genee gaat doen met z’n vrienden op SBS 6. Hij zegt: ‘Dat is een van mijn favoriete programma’s en daar zou ik wel heel graag een vast item in willen hebben.’”

Shownieuws is iedere avond rond 23:00 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder