• Wie is de Mol?

Wie is de Mol? dropt grote hint: ‘Maken jullie de kandidaten bekend?’

Door Robin Heerkens
Rik van de Westelaken

Molloten, het is tijd om uit jullie holletjes te kruipen: we krijgen heel snel te weten welke BN'ers meedoen aan Wie is de Mol? 2023! Of... toch niet?

Houd onze overzichtspagina in de gaten voor al het laatste nieuws rondom Wie is de Mol?

Op de officiele Wie is de Mol?-site verscheen een mysterieuze tekst: "Maken jullie de kandidaten bekend?". Wie daarop klikt, komt op een pagina uit. Daar staat een net zo mysterieuze tekst op: "Dit seizoen bepalen jullie of de kandidaten worden bekendgemaakt". Verder info ontbreekt, helaas. 

'Straatbeeld goed in de gaten houden'

Wel geeft een woordvoerder van omroep AVROTROS nog een klein beetje toelichting tegenover het AD. Deze persoon adviseert Molloten om "de komende dagen de socials en het straatbeeld goed in de gaten te houden".

De kandidaten van Wie is de Mol? 2023

Wie is de Mol? 2023 begint trouwens op 7 januari. Eerder dook Veronica Superguide al in de geruchtenmolen: doen déze BN'ers mee? Om erachter te komen of we goed zaten, zullen we in actie moeten komen. Althans: zo lijkt het. De tekst "dit seizoen bepalen jullie of de kandidaten worden bekendgemaakt" suggereert dat kijkers invloed hebben op de bekendmaking. We krijgen dus blijkbaar de macht om te bepalen of we überhaupt willen dat de BN'ers al voor de eerste aflevering uit de schaduw stappen. Bijzonder!

Invloed

Het is niet voor het eerst dat WIDM kijkers invloed geeft nog voordat het nieuwe seizoen op NPO 1 komt. Vorig jaar konden we in de zomer al live inschakelen tijdens de opnames van een van de eerste opdrachten. We mochten toen stemmen op wie we het minst verdacht vonden overkomen, waarna die persoon een vrijstelling kreeg. Hij - het was Glen Faria - kreeg nog een vrijstelling om uit te delen. Hij gaf die aan de uiteindelijke Mol Everon Jackson Hooi, die hiermee een flinke smak geld uit de pot wist te spelen.