Dít is de Mol van 2019

Door Redactie
Beeld: AVROTROS

Na tien weken is het hoge woord er dan eindelijk uit: journaliste Merel Westrik blijkt de grote saboteur te zijn. Voor de gelegenheid heeft ze zelfs haar knot losgemaakt! Ondertussen vreet Jamie zichzelf op, want hij zat heel lang in een bondje met haar. Wie haar wel doorhad? Actrice Sarah Chronis, de winnaar van seizoen 19.

"Je leeft eigenlijk twee levens binnen het spel," zegt Merel over haar rol. Die van Mol... en van kandidaat. "Ik heb haar dronken ondervraagt, ik heb er echt alles aan gedaan," aldus Jamie. "Ik vind het geweldig, maar wat baal ik ervan." Merel probeerde een kameleon te zijn en haar eigen eigenschappen zoveel mogelijk te vergroten: haar warrigheid en het creëren van chaos.

Dít is de Mol van 2019

Zo liet ze 'lieverd en schat' (Nikkie en Rick Paul) verkeerde antwoorden geven door verwarring te veroorzaken en jatte ze geld in de laseropdracht. Ook zat ze de clown uit te hangen tijdens de Jenga-opdracht, maar iedereen was zo gefocust dat ze niet doorhadden dat ze een Mol-blokje voor haar voorhoofd hield. Merel gaat door al deze acties in ieder geval de boeken in als de Mol met de laagste pot ooit. Overigens hadden we haar in deze recaps steeds als hoofdverdachte... kijk maar waar Merel in alle Mollometers staat. Juist: bovenaan!