Beeld: AVROTROS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beeld: AVROTROS

Wie is de Mol?-recap #9: Despacito en de Macarena

|
|

Laatste update:

Is Wie is de Mol? zonder dit te melden een uur eerder uitgezonden? Die gedachte schiet gelijk door je heen terwijl je braaf om half 9 de tv aanzet. In plaats van te kijken naar de finalisten, staat ineens Moltalk aan, met de verwarring alom: wanneer begint de finale? Gelukkig starten ze na tien minuten dan toch.

Aan het begin van de eerste opdracht hebben de finalisten geen haast. Dertig minuten hebben ze, geeft Rik aan, en toch blijven ze een hele tijd staan keuvelen of ze samen moeten blijven of elkaar genoeg vertrouwen om op te splitsen. Om die suggestie moeten ze even later hartelijk lachen. Al snel grijpt Sarah echter haar kans toch haar eigen weg te gaan en maakt ze een 'superjump' om aan boord van een van de shuttlebootjes te komen. 'Ik moet zeggen, dat was niet haar meest flatteuze moment,’ aldus Niels.

Beeld: AVROTROS

Merel besteedt ondertussen haar tijd aan het volgen van haar wegdrijvende hoedje en Niels besluit dat lopen naar een ander strand sneller is dan met de boot gaan. Eerlijk gezegd kwam het vooral over alsof hij zijn schoenen niet al te veel wilde ruïneren, zoals hij aanvankelijk ook stellig aan de kant bleef staan. Uiteindelijk is hij wel degene die de groene paal afmaakt en zo voor 250 euro in de pot zorgt. Geen vetpot, maar hé, met een schamele 9.000 euro is ieder beetje mooi meegenomen. Opvallend: bij wie kwamen de verkeerd gekleurde stukken boomstronk vandaan?

Colombiaans strandfeest

Dat antwoord krijgen we niet. Na de opdracht is het namelijk tijd om herinneringen op te halen aan de andere kandidaten, tot het tijd is voor de allerlaatste opdracht van het seizoen: DJ's spelen op een Colombiaans strandfeest. De taak is om twee platen synchroon af te laten spelen en we worden door nummers als de Macarena, La Bamba en Hips Don't Lie om onze oren geslagen. De kandidaten bakken er niets van, tot Sarah met een tactiek komt. Uiteindelijk levert dat ze 600 euro op, waardoor de heupen van de kandidaten wat losser worden. Merel: 'Ziet er goed uit als je danst, Niels.'

Beeld: AVROTROS

De Mollometer

En... De laatste keer van het overzicht alweer. Niels en Sarah zitten op Merel en Merel op Sarah. Helaas moeten we nog een week wachten op het antwoord wie de Mol daadwerkelijk is, zoals ieder jaar. We worden in ieder geval snel uit ons lijden verlost!

Beeld: AVROTROS

Lees verder