Chantal Janzen en Wendy van Dijk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chantal Janzen en Wendy van Dijk

Wendy van Dijk "verbijsterd" na haat-tweets Chantal Janzen: 'ben gehackt'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Wendy van Dijk claimt dat een hacker gisterenavond haar twitter-account overnam. De haat-tweets die Wendy een like gaf, die onder meer Chantal Janzen en Dancing with the Stars op RTL 4 belachelijk maakten, kwamen dus toch niet van haar. 

SBS verklaart tegenover Nederlandse media dat het twitteraccount van Van Dijk is misbruikt. "Via het account WendyUshi zijn gisteravond haattweets over Chantal Janzen geliked. Wendy kwam er vrij snel achter dat tot haar verbazing een derde persoon dit aan het doen was", aldus een woordvoerster.

De tweets die het account een like gaf:

Wendy van Dijk "verbijsterd" na haat-tweets Chantal Janzen: 'ben gehackt'
Wendy van Dijk "verbijsterd" na haat-tweets Chantal Janzen: 'ben gehackt'
Is het echt?

Grote vraag blijft nu: is het écht zo, of zat Wendy stiekem zelf achter de vileine knoppen? Volgens RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan (tech-expert) gaat een hacker echt geen likes geven als hij een account binnendringt...

Reactie Wendy

"Ik was verbijsterd, dit zou ik zelf natuurlijk nooit doen”, zo reageert Wendy geschrokken. Vele twitteraars dachten dat Wendy simpelweg niet door had dat haar 'vind-ik-leuks' openbaar te zien waren. Blijkbaar is het dus de schuld van een hacker. Alle wachtwoorden zijn veranderd en er is 'actie' ondernomen. SBS: "Wendy betreurt het ten zeerste dat de indruk ontstaan zou kunnen zijn dat zij dit soort haatberichten zou liken."

Chantal Janzen

De bewuste reacties maakten Chantal Janzen en haar 'botoxgezicht' belachelijk. Ook kreeg 'het verschrikkelijke' presentatieduo van Tijl Beckand en Chantal een 'vind-ik-leuk' van Wendy, of eigenlijk: de hacker. SBS heeft naar eigen zeggen ook contact gezocht met Chantal om haar de situatie uit te leggen. Wendy gaf vanmiddag op Radio 1 een interview waar ook de 'hackerssituatie' uitgebreid aan bod kwam:

Lees verder