Weerman Piet Paulusma geëerd met monument (in Limburg!?)

Het is bijna een jaar geleden dat de markante weerman Piet Paulusma overleed. Piet was enorm nuchter en herkenbaar en stond bekend als een trotse Fries. Vandaag wordt een monument voor de populaire weerman onthuld in… Zuid-Limburg!

Piet Paulusma

Piet Paulusma was ruim 20 jaar de vaste weerman van SBS6, en was altijd herkenbaar aan zijn Friese afscheid: “Oant moarn, tot morgen!” Toch wordt vandaag een monument voor de weerman onthuld in Valkenburg. Het kunstwerk - een toepasselijke zonnewijzer - is wél gemaakt door een Friese siersmederij uit Surhuizum.

Limburg loves Piet Paulusma

Een monument voor Nederlands favoriete weerman in de provincie Friesland zou misschien meer voor de hand liggen, maar dochter Martsje is enorm blij met het eerbetoon. Piet en zijn familie gingen regelmatig op vakantie in Zuid-Limburg. “We komen hier echt al jaren, en ook wel meerdere keren per jaar. Dat hier iets van mijn vader komt te staan is heel bijzonder.” Piet Paulusma presenteerde zijn weerbericht regelmatig in de regio, en daarnaast zette hij zich met Omroep MAX in om geld in te zamelen na de recente overstromingen in Limburg.

Piet Paulusma werkte 23 jaar als weerman bij SBS 6, totdat hij vanuit een soort ‘vernieuwingsdrang’ moest vertrekken bij de zender. De laatste jaren van zijn carrière werkte hij voor Omroep MAX.